Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Yli 100 000 lapsen valmistautuminen koulutielle on vaikeaa – Lahdessa kerätään reppuja vähävaraisille ekaluokkalaisille 

Viime vuonna kampanjassa kerättiin valtakunnallisesti yhteensä 3200 reppua koululaisille.

Lahdessa on käynnissä reppujen ja koulutarvikkeiden keräyskampanja vähävaraisille lapsiperheille.

OP Päijät-Häme ja avustusjärjestö Hope ry keräävät yhdessä lahjoituksia heinäkuun ajan.

Ennen koronakriisiä yli 112 000 lasta Suomessa eli vähävaraisissa perheissä ja pandemian myötä tilanne on muuttunut yhä haastavammaksi. Asia käy ilmi muun muassa Pelastakaa lapset ry:n raportista. Hope ry:n mukaan lahjoituksia kaivataan nyt erityisesti koulutietään aloitteleville lapsille.

Uusilla opiskeluvälineillä nähdään olevan positiivinen vaikutus lapsen kouluintoon. Valtakunnallisessa Reppu joka selkään -kampanjassa kuka tahansa voi tehdä reppu- tai penaalilahjoituksen. Lahjoitukset voi toimittaa 11.–29. heinäkuuta välisenä aikana OP Päijät-Hämeen Trion konttorille arkisin kello 9.30–16.30 välisenä aikana. Lahjoituksen yhteydessä voi jättää myös terveisensä uuden repun saajalle.

– Koulunaloittajien lisäksi myös vanhemmat oppilaat kaipaavat mieleisiään tarvikkeita, muistuttaa Hope ry:n toiminnanohjaaja Nora Nederström tiedotteessa.Reput toimitetaan paikalliselle Hope ry:n toimintaryhmälle. Se jakaa elokuussa lahjoitukset suoraan koulutietään aloittaville ja koulunpenkille palaaville lapsille.

Hope ry järjestää koulutarvikekeräyksen nyt kuudennen kerran. Viime vuonna reppuja kerättiin valtakunnallisesti yhteensä 3266 kappaletta ja penaaleja 624.

Aiempien vuosien lahjoitusmääriin ollaan oltu yhdistyksessä tyytyväisiä. Hope ry:n Lahden toimipisteen tiiminvetäjä Mervi Peltonen kertoo, että reppukeräyksestä voidaan vuosien yhteistyön jälkeen jo puhua perinteenä.

– On ihana nähdä, kuinka onnellisia lapset ja nuoret ovat uusista koulurepuistaan. Onhan tämä myös vanhemmille valtava helpotus, kun reppuhankinta toteutuu auttavien tahojen avulla, Peltonen sanoo tiedotteessa.