Poliisi siirsi Vantaan korruptioepäilyt syyttäjälle – oikeusministerin entinen avustaja irtisanoutui aiemmin tutkinnan takia

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) entinen erityisavustaja Tapani Mäkinen (kuvassa) on kertonut aiemmin, että hänelle tuntematon henkilö on tehnyt hänestä rikosilmoituksen, jonka nojalla poliisi aloitti tutkinnan. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Poliisi on siirtänyt Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvät korruptioepäilyt syyttäjälle. Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) entinen erityisavustaja Tapani Mäkinen (kok.) kertoi huhtikuussa sosiaalisessa mediassa, että poliisi tutkii häneen kohdistuvaa lahjus- ja virkarikosepäilyä.

Mäkinen irtisanoutui erityisavustajan tehtävästä tutkinnan vuoksi. Hän kommentoi STT:lle tänään, että kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän sanoo myös, että ei voi kommentoida asiaa enempää.

Mäkinen toimi Vantaan kaupunginvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana, mutta luopui myös luottamustehtävistään.

Yhteensä epäiltynä on kolme ihmistä. Rikosnimikkeinä on törkeä lahjuksen ottaminen, virka-aseman väärinkäyttäminen ja törkeä lahjuksen antaminen. Poliisi ei kerro epäiltyjen nimiä eikä yksilöi, mitkä nimikkeet ketäkin koskevat.

Poliisi yhä vaitonainen

Mäkinen on kertonut aiemmin, että hänelle tuntematon henkilö on tehnyt hänestä rikosilmoituksen, jonka nojalla poliisi aloitti tutkinnan.

Tutkinta liittyy Mäkisen mukaan alkuvuoden 2015 tapahtumiin, kun hän toimi Vantaan kaupungilla luottamustehtävässä. Mäkinen toimi Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2009–2017.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoi STT:lle aiemmin, että poliisi on aloittanut esitutkinnan Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvästä epäillystä korruptiotapauksesta. Hän ei kuitenkaan suostunut kuvailemaan tilannetta tarkemmin, ja samalla hiljaisella linjalla poliisi jatkaa yhä esitutkinnan valmistumisen jälkeen.

Tutkinnanjohtaja Ari Juottonen sanoi maanantaina, että ei kommentoi tutkinnan yksityiskohtia.

– Yksityiskohdat selviävät viimeistään siinä vaiheessa, kun syyte tulee julkiseksi, Juottonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 3. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 4. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 5. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 6. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 7. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 8. Lahdessa nähdään vielä kesäteatteria – yhden päärooleista näyttelee tv:stä tuttu
 9. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni
 10. Korona ei ollutkaan innostuksen loppu – Reipas ja Kuusysi saamassa jalkapallokouluihin täyden osallistumisen ympäri Lahtea
 11. Tarot-yhtyeestä tunnettu Tommi Salmela julkaisi ensimmäisen soololevynsä 51-vuotiaana – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 12. Vanhuuteen ja dementiaan liitetyt ennakkoluulot ja stereotypiat tekevät vanhuksia näkymättömiksi – ohitse puhuminen ja huomiotta jättäminen yleisiä kokemuksia ikäihmisille
 13. Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat, katso reseptit
 14. Poliisi: Lahdessa maanantai-iltana puuhun törmänneen auton kuljettaja menehtyi
 15. Magneettikalastajilla tärppäsi jälleen Lahdessa: tällä kertaa Vesijärvestä nousi ase

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.