Poliisi siirsi Vantaan korruptioepäilyt syyttäjälle – oikeusministerin entinen avustaja irtisanoutui aiemmin tutkinnan takia

Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) entinen erityisavustaja Tapani Mäkinen (kuvassa) on kertonut aiemmin, että hänelle tuntematon henkilö on tehnyt hänestä rikosilmoituksen, jonka nojalla poliisi aloitti tutkinnan. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Poliisi on siirtänyt Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvät korruptioepäilyt syyttäjälle. Oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) entinen erityisavustaja Tapani Mäkinen (kok.) kertoi huhtikuussa sosiaalisessa mediassa, että poliisi tutkii häneen kohdistuvaa lahjus- ja virkarikosepäilyä.

Mäkinen irtisanoutui erityisavustajan tehtävästä tutkinnan vuoksi. Hän kommentoi STT:lle tänään, että kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän sanoo myös, että ei voi kommentoida asiaa enempää.

Mäkinen toimi Vantaan kaupunginvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana, mutta luopui myös luottamustehtävistään.

Yhteensä epäiltynä on kolme ihmistä. Rikosnimikkeinä on törkeä lahjuksen ottaminen, virka-aseman väärinkäyttäminen ja törkeä lahjuksen antaminen. Poliisi ei kerro epäiltyjen nimiä eikä yksilöi, mitkä nimikkeet ketäkin koskevat.

Poliisi yhä vaitonainen

Mäkinen on kertonut aiemmin, että hänelle tuntematon henkilö on tehnyt hänestä rikosilmoituksen, jonka nojalla poliisi aloitti tutkinnan.

Tutkinta liittyy Mäkisen mukaan alkuvuoden 2015 tapahtumiin, kun hän toimi Vantaan kaupungilla luottamustehtävässä. Mäkinen toimi Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2009–2017.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Markku Ranta-aho kertoi STT:lle aiemmin, että poliisi on aloittanut esitutkinnan Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvästä epäillystä korruptiotapauksesta. Hän ei kuitenkaan suostunut kuvailemaan tilannetta tarkemmin, ja samalla hiljaisella linjalla poliisi jatkaa yhä esitutkinnan valmistumisen jälkeen.

Tutkinnanjohtaja Ari Juottonen sanoi maanantaina, että ei kommentoi tutkinnan yksityiskohtia.

– Yksityiskohdat selviävät viimeistään siinä vaiheessa, kun syyte tulee julkiseksi, Juottonen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille
 2. Suomessa on todettu 17 uutta koronavirustartuntaa
 3. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 4. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 5. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 6. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 7. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 8. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 9. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 10. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 11. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 12. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 13. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 14. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 15. Valko-Venäjällä rajuja vaaliprotesteja – opposition ehdokas pitää itseään voittajana ja vaatii vallanvaihtoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.