Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lukijat kommentoivat: Nämä ovat Lahden parhaimmat ja pahimmat alueet

Ess.fi kysyi viime viikolla lukijoilta, mitkä ovat heidän mielestään mieluisimpia ja vähiten mieluisia asuinalueita Lahdessa. Keskustelussa esitettiin noin 250 kommenttia.

Yksi lukija saattoi nimetä useita suosikkeja tai inhokkeja. Jotkut vastaajat eivät eritelleet, kumpaa tarkoittivat, ja heidän mielipiteensä jäivät epäselväksi. Myös Lahden ja Hollolan välillä väännettiin kättä.

Lukijoiden kommenttien perusteella samat kaupunginosat herättävät usein voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan. Vaikka Liipola kirvoitti selvästi eniten kielteisiä kommentteja, reilut 40, se sai myös parikymmentä myönteistä kommenttia, eli kolmanneksi eniten.

Moni kommentoija pahoittelee Liipolan huonoa mainetta ja antaa sille kiitosta esimerkiksi palveluista.

"Liipolan maine on täysin perätön. Hyvin siellä asustaa. Vaikka ostareilla pyörii spurguja, ei niistä itselle ole haittaa tullut. Ihan asiallisia ihmisiä kaikki," kommentoi nimimerkki P-puhetta.

Liipolan jälkeen eniten kielteisiä kommentteja kirvoittivat Ahtiala ja Mukkula, molemmat parikymmentä, sekä Karisto, Ankkuri ja Jalkaranta, joista jokainen kymmenkunta.

Liipolassa ja Mukkulassa asuvat maahanmuuttajat tuntuvat häiritsevän eniten niitä henkilöitä, jotka eivät asu kyseisillä alueilla eivätkä välttämättä ole edes vierailleet niillä. Maahanmuuttajat koetaan joissakin kommenteissa myös rikkaudeksi.

"Tänne on asettunut perheitä eri kulttuureista, ja heidän lapset koulutiellä värikkäin repuin," kirjoittaa nimimerkki Raimo Mukkulasta.

"Veikkaan että jokainen joka haukkuu Liipolaa, ei edes tiedä minkälaista siellä todellisuudessa on asua," kommentoi nimimerkki Joo.

Suosituin kaupunginosa on...

Vaikka Lahden keskusta on ollut viime aikoina otsikoissa lähinnä kehitystarpeidensa näkökulmasta, sille tuli keskustelussa myönteisiä kommentteja eniten, noin 25. Se, että keskustassa pärjää ilman autoa, nousi esille monessa kommentissa.

"Täällä on kaikki vieressä, eikä tarvi linkkua, taxia tai omaa autoa," kommentoi nimimerkki Omistaja.

Keskustan jälkeen eniten kannatusta saivat Jalkaranta ja Liipola. Yli kymmenen "ääntä" saivat myös Ankkuri, Ahtiala ja Ruoriniemi. Jalkarannassa arvostettiin etenkin hyviä lenkkimaastoja ja luonnon läheisyyttä. Ankkurin ja Ruoriniemen puolesta puhuivat muun muassa Vesijärven rannat, mutta niitä haukuttiin toisaalta ahtaiksi.

Ahtialaakin arvostetaan luonnon takia. Kaupunginosan rauhallisuus jakoi kuitenkin mielipiteet.