21.6. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä noussut viime viikosta, kuormitus silti vähäistä

Päijät-Soten alueella on sairaalahoidossa tänään 17 koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa. Viime viikolla sairaalaan joutui 6 koronapotilasta.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on kirjattu Päijät-Soten alueella yhteensä 146. Näistä 6 on tapahtunut edellisen kuukauden aikana. Päijät-Sote katsoo kuoleman liittyneen koronavirusinfektioon, kun henkilö kuolee 30 päivän kuluessa positiivisesta näytteestä.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoetannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 86 prosenttia. 18 vuotta täyttäneistä kolmannen annoksen on saanut 66 prosenttia.

Yhtymä suosittelee neljättä koronarokoetannosta 70 vuotta täyttäneille riskiryhmään kuuluville, 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäille kotihoidon tai muiden palveluasumisen kaltaisten yksiköiden asiakkaille ja omaishoidon piirissä oleville. Viidettä rokoteannosta suositellaan yli 12-vuotiaille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Päijät-Sote: viidennen koronarokotteen tarjoaminen alkoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut