Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Meidän juttu | OmaKamu-toiminta: Kesäretkellä Pajulahdessa

Lahden OmaKamu-toiminnassa mukana olevat lapset ja aikuiset viettivät kauniin aurinkoisen päivän Pajulahdessa.

Kesäretken ohjelmassa oli vauhdikas PajuRace, jossa joukkueet tekivät hienosti yhteistyötä ratkaisten visaisia tehtäviä. Tällä kertaa nopeutta ja oivallusta vaativa kisa päättyi tasapeliin.

Maittava lounas antoi energiaa iltapäivään ja vuorossa olevaan Seikkailupuistoon. Puistossa Kamu-parit valitsivat omalle taitotasolleen sopivan radan ja niin päästiin metsään kiipeilemään ja liukumaan. ”Kivaa oli” ja ”hienoa kun päästiin mukaan”, kertoivat lapset palautteessaan.

OmaKamu-toiminnassa vapaaehtoinen aikuinen lähtee lähialueen lapselle aikuiskaveriksi. He tapaavat parin viikon välein harrastaen jotain molemmille mieleistä. Kamu on tavallinen luotettava aikuinen, joka voi oman esimerkkinsä avulla auttaa lasta oivaltamaan uusia asioita sekä huomaamaan omat voimavaransa. Kamut koulutetaan tehtäväänsä ja he saavat tukea ja lisäkoulutusta. Yhteisiä tapahtumia järjestetään pitkin vuotta.