Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Palkkoja ja maksuja jäi saapumatta tileille Päijät-Hämeessäkin, OP sai vian korjattua

Osalle palkansaajista keskiviikon tilipäivä ei ollutkaan heti tilipäivä, sillä rahat eivät näkyneet tilillä. 

Palkat ja maksut eivät olleet aamupäivällä siirtyneet muun muassa Nordean, Säästöpankin ja Danske Bankin asiakkaiden tileille. Pankkien mukaan maksujenvälityksessä on ollut ongelmia.

Tilanteen taustalla oli tekninen häiriö Osuuspankista lähtevissä SEPA-maksuissa. OP:n mukaan häiriö vaikutti palkkojen ja etuuksien maksuun. OP tiedotti iltapäivällä neljän jälkeen, että SEPA-maksuja koskenut häiriö oli saatu korjattua ja maksut siirtyvät jälleen normaalisti. OP:n mukaan aiemmin siirtymättä jääneet maksut ovat myös lähteneet pankista, ja niiden pitäisi näkyä muiden pankkien tileillä tämän päivän aikana.

Lahden kaupungin ja ympäristökuntien sekä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän palkkahallintoa hoitavasta Provinciasta kerrottiin, että yhteydenottoja tuli aamun ja aamupäivän aikana paljon. Palkat ovat heiltä kuitenkin lähteneet maksuun normaalisti, kertoi toimitusjohtaja Anna-Kaisa Packalén

Packalénin mukaan osa suorituksista on mennyt perille. Hän kuvailee tilannetta poikkeukselliseksi. 

Myös Kela kertoi aamupäivällä, että sen etuuksien maksuissa voi olla viiveitä. Maksut ovat lähteneet, mutta eivät ole välttämättä siirtyneet vielä asiakkaiden tileille.

Päivitetty kello 10.34 Kelan tiedoilla. Päivitetty kello 16.34 OP:n tilannetiedoilla.