Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Meidän juttu | Länsi-Orimattilan Laulajat: Henna-Keiturin kansakoulu 100 vuotta

Kyläkuoro Länsi-Orimattilan Laulajat päätti järjestää koulun 100-vuotisjuhlan kevätjuhlan merkeissä sunnuntaina 29.5.2022. Koronan takia juhlaa oli jo kaksi kertaa jouduttu siirtämään, mutta nyt vihdoin se onnistui. Koulun luokkaa koristamaan oli saatu entisten oppilaiden ja muutamien kuorolaisten taidetta, piirustuksia ja valokuvia. Koko luokka oli täynnä tämän koulun oppilaita ja koulun ystäviä.

Tuula Honkasalon suunnittelema juhla koostui vanhoista koululauluista, koulun historiasta ja muistelmista.

Koulun vihkiäiset pidettiin 25. syyskuuta 1921. Äitienpäiväjuhla vuonna 1971 oli koulun päättymisjuhla.

Myohemmin Länsi-Orimattilan Maaseutuseura osti rakennuksen ja siitä tuli Kattilamaja, koko Länsi-Orimattilan yhteinen kokoontumis-, vapaa-ajantoiminta- ja juhlapaikka.

Sunnuntain juhlassa muisteltiin koulun viimeisiä opettajia, Olavi Vilvalaa ja Hilkka Hannikaista, joka oli myös kyläkuoron perustaja ja vakituinen vieras tapahtumissa myöhemminkin.

Yleisö sai osallistua laulamiseen, kouluaiheiseen tietokilpailuun ja koulumuistojen kertomiseen. Lauluja säesti sekä pianolla että viululla Terhi Laine Keiturilta ja kyläkuoroa johti Tuula Honkasalo.

Perinteisten kansakoululaulujen lisäksi kuoro esitti Aira Huiskon sanoittamat laulut Vanha kansakoulu ja Pieni runo äidille. Ensimmäinen oli Kaj Chydeniuksen vuodelta 2019 ja toinen Juha Lehmuksen säveltämä, joka nyt kantaesitettiin.

Mukava oli tavata entisiä koulukavereita oman tutun koulun suojissa ja nauttia perinteisestä kansakoulun kevätjuhlasta.