Poliisi: Jos lukko jumittaa, hälytyskellojen pitää soida

Poliisi varoittaa turvalukkoja näpelöivistä murtovarkaista. Liikehuoneistoihin on tehty viime aikoina joitakin murtoja, joissa varkaat ovat tukkineet turvalukon, jotta ovi tyydyttäisiin laittamaan yksinkertaiseen lukkoon.

Rikosylikomisario Martti Hirvonen Päijät-Hämeen poliisista kertoo, että jämerään turvalukkoon verrattuna yksinkertainen lukko on helppo murtaa piikillä tai huulloskoukulla. Turvalukko saadaan tukittua esimerkiksi tulitikulla.

Lahdessa tällaisia murtoja on tehty tänä vuonna kahteen otteeseen. Ensimmäinen sarja osui helmi-maaliskuun vaihteeseen ja toinen lokakuun alkuun.

Keväällä tehdyistä murroista epäillään poliisin mukaan yli kuusikymppistä hämeenlinnalaismiestä. Tuoreista murroista ei ole tällä hetkellä epäiltyjä.

Murtojen kohteina ovat olleet pienet yritykset. Ne kaikki sijaitsevat kaupungin keskustassa. Yle uutisoi sunnuntaina, että myös helsinkiläisten liikehuoneistojen turvalukkoja on tukittu murtojen valmistelemiseksi.

Hirvonen muistuttaakin, että hälytyskellojen pitää soida, jos lukko tuntuu olevan jumissa.

- Se voi enteillä, että seuraavana yönä liiketiloihin yritetään murtautua. Turvalukon ollessa jumissa pitää ottaa välittömästi yhteyttä lukkoseppään tai huoltomieheen.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut