Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

7.6. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Sairaalassa 12 koronapotilasta, ei ketään tehohoidossa

Sairaalassa on 12 koronapotilasta. Viime viikolla sairaalaan joutui kahdeksan koronapotilasta. Kukaan ei ole tehohoidossa. Sairaalassa hoidettavien ja sairaalaan joutuneiden koronapotilaiden määrät vähentyivät edellisestä viikosta.

Päijät-Soten alueella koronainfektioon liittyen on menehtynyt yhteensä 143 ihmistä epidemian aikana. Näistä kuolemista yhdeksän on tapahtunut viimeisen 30 vuorokauden aikana. Kuoleman katsotaan liittyneen koronainfektioon, kun koronaan sairastunut kuolee 30 päivän kuluessa positiivisesta näytteestä.

Jos koronaan sopivia oireita ilmaantuu, voi tehdä kotitestin. Päijät-Sote suosittelee omaehtoista kotieristystä, jos testin tulos on positiivinen. Altistuneelle suositus on kontaktien välttäminen, jos se on mahdollista.

THL:n Mika Salmisen mukaan Suomessa tarvitaan joustava tapa kasvattaa tehohoidon kapasiteettia – "Ongelma on pula koulutetusta henkilökunnasta"

Vakavaa koronatautia vastaan voi suojautua parhaiten ottamalla rokotuksen. Päijät-Hämeen alueella vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotteen on saanut 88 prosenttia ja toisen 86 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotteen on saanut 66 prosenttia. Neljättä rokotetta suositellaan 70 vuotta täyttäneille, joilla on vakavalle tautimuodolle altistavia riskitekijöitä, kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäille kotihoidon tai muiden palveluasumiseen rinnastettavien yksiköiden asiakkaille ja omaishoidon piirissä oleville. Neljännen rokotteen he voivat ottaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.