Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta | Kariniemen puistosta lahtelaisten olohuone

Lahden sataman seutua on mainostettu lahtelaisten olohuoneeksi. Nyt on mielestäni tullut aika tehdä ja päivittää uudet kehittämissuunnitelmat satamalle, ja Kariniemen puistolle. Pikku-Veskun puistolle onkin jo tehty viime vuonna kehittämissuunnitelma.

Näitä kolmea aluetta pitäisi kehittää yhdessä, myös mainonnassa. Näin lahtelaisten olohuone laajenisi, komistuisi ja vetovoima kasvaisi. Sitä kävisivät matkailijatkin ihastelemassa.

Kun Lanun puisto täytti 30v ja ehdottamani kunto-näköalaportaat satamasta Lanun veistospuistoon rakentuvat syksyllä.

Portaat lisäävät Lanun veistospuiston ja 2005 perustetun puulajipolun tunnettavuutta ja helpottavat sinne menoa. Puulajipolkua, voisi täydentää mäen päällä olevan aukion istutuksilla. Siitä voisi tehdä kirsikka -sireeni- pihlaja- tai visakoivupuiston, jonne voisi sijoittaa myös puuveistoksia, aiheena metsän eläimet.

Voisin järjestää Suomen johtavien puuveistäjien kilpailun aiheesta. Puuveistotaiteilijat lahjoittaisivat taideteoksensa puulajipolulle, Lanun töiden kaveriksi.

Polkuja pitää siistiä ja opastaa paremmin. Sataman bulevardin varrelle portaiden viereen opastaulu, jossa kerrotaan portaista, Lanun veistospuistosta, Puuveistospuistosta, Kirsikkapuistosta, Puulajipolusta ja runsaista valko- sinivuokko ja kielo esiintymisistä

Kariniemen kesäteatteri on perustettu 1958 ja toimi lähes 40v. 1990 luvulla toiminta lopetettiin kuulemma nuorison tihutöiden takia. Nyt olisi aika herättää kesäteatteri taas toimimaan Lahden harrasteteattereiden toimesta.

Kaupunki siistisi katsomon penkit ja katsomo katettaisiin Heinolan mallin mukaan, näkyvän sponsorin toimesta. Kaupunki rakentaisi aidan alueen ympärille (osittain jo rakennettu) ja rakentaisi uuden esiintymislavan tai kunnostaisi nykyisen tarpeeseen sopivaksi.

Naapurissa oleva kioski tarjoaisi palveluja teatterivieraille. Teatteritiloissa voisi järjestää myös äitienpäiväkonsertteja, koulujen päättäjäisiä, isoja perhejuhlia, yritysjuhlia, vaalitilaisuuksia, konsertteja, kyläkokouksia jne. Kesäteatterin ensimmäisten esitysten teemoja voisi olla ”Lanun vaiherikkaasta elämästä” ja sataman historiasta sekä Vesijärven puhdistumisesta.

Sataman kehittämisideat ovat jo toisen kirjoituksen aihe. Monissa aikaisemmissa kirjoituksissani olen esittänyt yksittäisiä kehittämisideoita myös satamaan. Toivon kaupungin aktiivisuutta ja alueen yrittäjien ja käyttäjien kuulemista. Yhdessä olemme enemmän.

Pekka Rusila

Kirjoittaja on lahtelainen