Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Päijät-Soten sairaaloissa ei koronapotilaita tehohoidossa

Päijät-Soten alueella on sairaalassa 17 koronapotilasta. Tehohoidossa heistä ei ole kukaan.

Sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrä on ollut viimeiset kaksi viikkoa viime joulukuun puolivälin tasoa. Sairaalaan joutui viime viikolla 11 koronapotilasta.

Koronainfektioon on epidemian aikana menehtynyt Päijät-Soten alueella yhteensä 142 ihmistä. Kuolemista 14 on tapahtunut viimeisen 30 vuorokauden aikana. Kuoleman katsotaan liittyneen koronainfektioon, kun koronaan sairastunut kuolee 30 päivän kuluessa positiivisesta näytteestä.

Vakavaa koronatautia vastaan voi parhaiten suojautua ottamalla rokotuksen. Päijät-Soten alueella vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotteen on saanut 88 prosenttia ja toisen 86 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotteen on saanut 65 prosenttia.

Neljättä rokotetta suositellaan 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäille kotihoidon tai muiden palveluasumiseen rinnastettavien yksiköiden asiakkaille ja omaishoidon piirissä oleville. Neljännen rokotteen voi ottaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Jos koronaan sopivia oireita ilmaantuu, voi sairastumisen varmistaa kotitestillä. Testituloksen ollessa positiivinen sairastuneelle suositellaan omaehtoista kotieristystä ja kontaktien välttämistä.

Päijät-Soten koronatilastot päivitetään kerran viikossa tiistaisin verkkosivulle ja rokotustilastot päivittyvät samalle sivulle keskiviikkoisin. Päijät-Soten alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta jatkossa tarvittaessa.

Pitäisikö apinarokosta olla huolissaan? Viruksia tutkiva Tuomas Aivelo on "optimistinen, mutta jännittynyt" – Tämä taudista nyt tiedetään