Pääministeri Sipilä kommentoi seksuaalirikosepäilyjä Oulussa: "Jokainen tapaus on liikaa"

Sipilän mukaan on todennäköistä, että Oulun tapauksista keskustellaan myös valtioneuvoston istunnossa torstaina. Lehtikuva / Timo Heikkala

STT

Hallitus ei pidä erillistä hätäkokousta Oulun seksuaalirikosepäilyjen vuoksi, sanoi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toimittajille Oulussa.

Sipilän mukaan ministerit ovat tänään puhuneet asiasta puhelimitse. Sipilän mukaan on todennäköistä, että Oulun tapauksista keskustellaan myös valtioneuvoston istunnossa torstaina.

Oulun kaupungin johdon kanssa pidetyssä tapaamisessa olivat mukana Sipilän lisäksi sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.).

Sekä pääministeri Sipilä että sisäministeri Mykkänen totesivat tapaamisen jälkeen pidetyssä haastattelutilaisuudessa, että Suomessa tulee poliisin tietoon vuosittain satoja epäilyjä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan määrä oli vuoden 2018 tammi-syyskuussa noin 1 000. Määrät vaihtelevat Tilastokeskuksen mukaan vuosittain paljonkin.

– Poikkeuksellisesta määrästä ei puhuta, mutta jokainen tapaus on liikaa, Sipilä sanoi.

Sipilältä kysyttiin myös, nouseeko maahanmuutto kevään eduskuntavaalien pääkysymykseksi. Hän vastasi, että se on yksi aihe muiden joukossa.

– Maahanmuutto on yksi kysymys, ilmastonmuutos on toinen, talous ja työllisyys ja niin edelleen, Sipilä vastasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.