Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Brexitiä vastustavat mielenosoittajat mylvivät riemusta – myös brexitiä kannattaneet tyytyväisiä sopimuksen kaatumiseen

Britanniassa sadat EU-eroa vastustaneet mielenosoittajat ovat juhlineet brexit-sopimuksen kaatumista. EU-lippuja heiluttaneet mielenosoittajat puhkesivat suosionosoituksiin, kun selvisi, että Britannian parlamentin alahuone hylkäsi erosopimuksen murskaluvuin 432–202.

Mielenosoittajat kokoontuivat Britannian parlamentin edustalle jo varhain tiistaiaamuna. Eroäänestystä pystyi seuraamaan suorana isoilta näytöiltä parlamentin ulkopuolella.

Myös Britannian EU-eroa kannattaneet mielenosoittajat olivat mielissään äänestyksen tuloksesta. He eivät olleet tyytyväisiä pääministeri Theresa Mayn neuvottelemaan erosopimukseen. Brexit-leiri on ollut sitä mieltä, että Mayn neuvottelema sopimus ei olisi tarkoittanut todellista EU-eroa.

"Kaikki vihaavat brexit-sopimusta"

Sopimuksen hylkääminen tietää syvää epävarmuutta, eikä kukaan tiedä, mitä Britannian EU-erolle tapahtuu. Tämä näkyi myös mielenosoittajien leireissä.

Sekä brexitiä kannattavat että sitä vastustavat olivat huolissaan siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

– Ainut asia, mikä Britanniaa on tähän asti yhdistänyt, on ollut se, että kaikki vihaavat brexit-sopimusta, EU-eroa kannattanut mielenosoittaja totesi.

Äänekkäistä iskulauseista huolimatta, mielenilmaukset pysyivät suhteellisen rauhallisina. Poliisi pidätti kuitenkin yhden brexitiä kannattaneen mielenosoittajan yhteenoton jälkeen.