Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

19.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Sairaalassa vähiten potilaita lähes viikkoon

Päijät-Soten alueella on torstaina ollut sairaalassa 20 koronapotilasta, kaksi vähemmän kuin edellispäivänä. Edellisen kerran sairaalahoidossa oli yhtä vähän potilaita viime lauantaina.

Tehohoitoa ei ole tarvinnut yksikään potilas viime perjantain jälkeen. Sairaalahoidossa on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana ollut keskimäärin 22 koronapotilasta päivässä.

Päijät-Soten alueella on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin epidemian aikana 139 henkilöä.

Koronaepidemia jatkuu Päijät-Soten alueella kuitenkin laajana, vaikka sairaalakuormitus on laskenut usean viikon ajan. Hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä muistuttaa, että hengitystieoireisten on edelleen soitettava Päivystysavun numeroon 116 117 ennen sote-keskukseen menemistä.

Syksy voi olla koronaepidemiassa samankaltainen kuin kevät oli – kesäksi tilanne rauhoittumassa

Korona ei hellitä otettaan: syksyllä tulee hyvin todennäköisesti uusi epidemia-aalto, sanoo Päijät-Soten infektioylilääkäri

Lahtelainen Anne-Mari Tehikoski on hoitanut yli kaksi vuotta koronapotilaita – ylitöitä on kertynyt ja välillä ajantaju kadonnut, mutta osastolla on hyvä yhteishenki