Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

16.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Tehohoidossa ei viikonloppuna ollut potilaita, viisi uutta koronakuolemaa kirjattu

Päijät-Soten alueella on maanantaina sairaalahoidossa 23 koronapotilasta. Sunnuntaina sairaalassa oli 24 ja lauantaina 20 koronapotilasta.

Tehohoidossa ei viikonloppuna ollut yhtään koronapotilasta.

Sairaalahoitoon joutui Päijät-Soten alueella viime viikolla 16 koronapotilasta, mikä on tammikuun jälkeen pienin määrä. Viikkotason vaihtelut ovat hyvinvointiyhtymän mukaan kuitenkin suuria.

Uusia koronaviruksen aiheuttamasta taudista johtuvia kuolemantapauksia kirjattiin viikonlopun jäljiltä viisi. Koronaan on hyvinvointiyhtymän alueella kuollut epidemian aikana 139 henkilöä ja kuolemista 27 on tapahtunut viimeisen 30 vuorokauden aikana.

Sairaalahoidossa on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana ollut keskimäärin 23 koronapotilasta päivässä. Viikko sitten vastaava luku oli 30.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotteen on saanut 88 prosenttia ja toisen 86 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotteen on saanut 65 prosenttia.

Hyvinvointiyhtymä kehottaa 80 vuotta täyttäneitä sekä iäkkäitä kotihoidon tai muiden palveluasumiseen rinnastettavien yksiköiden asiakkaita ja omaishoidon piirissä olevia suojautumaan vakavaa tautia vastaan neljännellä rokotuksella. Sen he voivat ottaa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Uutista täydennetty kello 12.51 muun muassa rokotustiedoilla.

Korona ei hellitä otettaan: syksyllä tulee hyvin todennäköisesti uusi epidemia-aalto, sanoo Päijät-Soten infektioylilääkäri

Lahtelainen Anne-Mari Tehikoski on hoitanut yli kaksi vuotta koronapotilaita – ylitöitä on kertynyt ja välillä ajantaju kadonnut, mutta osastolla on hyvä yhteishenki