Kempowerin uusi tehdas Lahdessa jo osittain käytössä – työntekijöiden määrä moninkertaistui

Lahtelaisen Kempowerin liikevaihto kasvoi tammi–maaliskuussa 11,5 miljoonaan euroon viime vuoden vastaava ajan 2,3 miljoonasta.

Yhtiö valmistaa sähköautojen latauslaitteita.

Tilauskanta kasvoi vastaavasti 29 miljoonaan euroon edellisvuoden 10 miljoonasta. Liiketulos oli kuitenkin edelleen tappiolla, nyt 0,9 miljoonaa euroa.

– Kauden tappiomme johtui suunnitelluista panostuksista työntekijöihin, tuotekehitykseen ja tuotantokapasiteetin laajentamiseen olemassa olevan kasvustrategiamme mukaisesti, selittää toimitusjohtaja Tomi Ristimäki pörssitiedotteessa.

Henkilöstön lukumäärä kasvoi 176 henkilöön eli yli kolminkertaiseksi. Yhtiö on laajentanut tuotantotilojaan Lahden Okeroisissa entiseen linja-autokoritehtaaseen.

– Tuotantokapasiteetin laajennusprojektimme Suomessa sisältäen 10 300 lisäneliömetriä etenee suunnitelman mukaisesti.

Peikko kasvatti myyntiään ja uskoo selviävänsä uudesta myrskystä

Ensimmäiset tuotantolinjat ovat auki. Osa henkilöstöstä on jo muuttanut uusiin tiloihin ja loput muuttavat syyskuun loppuun mennessä.

– Maailmanlaajuinen pula elektronisista komponenteista on jatkuva haaste koko toimialallamme. Vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä hallitsimme tilanteen hyvin, mutta komponenttipula on merkittävä riski toimituksillemme myös tulevilla vuosineljänneksillä.

Kempowerilla ei ole asiakkaita, tuotantoa tai työntekijöitä Venäjällä tai Ukrainassa eikä suoria ostoja näistä maista.

– Olemme lopettaneet liiketoiminnan kehityksen koskien Venäjän markkinaa.

Kempower aikoo jatkaa liiketoimintansa laajentamista Euroopassa.

– Avasimme uudet tytäryhtiöt Ruotsiin ja Italiaan jo olemassa olevien Saksan, Iso-Britannian, Hollannin, Ranskan, Espanjan ja Norjan tytäryhtiöiden lisäksi.

Yhtiö tavoittelee jalansijaa myös Pohjois-Amerikan markkinoilla.

– Toimimme tällä hetkellä Pohjois-Amerikassa kumppaneidemme kautta, mutta jatkamme myös eri vaihtoehtojen kartoittamista toimintamme laajentamiseksi alueella.

Kempower listattiin joulukuussa Helsingin pörssiin First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Osakkeen antihinta oli 5,74 euroa, minkä jälkeen sen hinta on ollut noin 10 euroa.

Viime vuosi oli kova lahtelaiselle vaatejätille – Luhdan liikevaihto laski koronan takia, konserni vetäytyi "toiselta kotimarkkinaltaan" Venäjältä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut