Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Meidän juttu | Eläkeliiton Päijät-Hämeen piiri vietti vapaaehtoistoiminnan aluepäivää

Eläkeliiton Päijät-Hämeen piiri järjesti 28.4. vapaaehtoistoiminnan aluepäivän, johon olivat tervetulleita kaikki liiton vapaaehtoistoiminnassa mukana olevat sekä siitä kiinnostuneet. Tilaisuuteen osallistui yli 30 innokasta ja aktiivista ihmistä, joille vapaaehtoistoiminta on tärkeää ja osa merkityksellistä elämää. Saimme viettää oivaltavan päivän upeissa Lahden Upseerikerhon tiloissa.

Kouluttaja Teija Saarinen Eläkeliitosta kertoi sekä vapaaehtoistoiminnan merkityksestä yhteiskunnalle että sen arvosta auttajalle itselleen. Hän kävi myös perusteellisesti läpi, millaisia asioita vapaehtoistoiminnassa on otettava huomioon vaitiolon ja ihmisten itsemääräämisoikeuden kannalta.

Osallistujat tekivät innokkaasti ryhmätöitä, joissa haettiin parhaita tapoja osallistua vapaaehtoistoimintaan ja mietittiin millä tavalla eri yhdistyksissä voitaisiin parhaiten tukea vapaaehtoisia. Tilaisuudessa paneuduttiin myös piirin esille nostamaan huoli-ilmoitukseen, joka on tärkeää tehdä, kun herää huoli henkilön pärjäämisestä.

Vapaaehtoistoiminnassa on voimaa, jota meissä kaikissa on ja jota yhteiskunnassa tarvitaan!