Roinaralli tulee taas – tarkista, milloin keräysauto kiertää asuinpaikkakunnallasi

Salpakierron järjestämä keräyskierros Roinaralli alkaa tällä viikolla ja jatkuu aina kesäkuun loppuun saakka.

Roinarallin aikana keräysautot kiertävät Päijät-Hämeen alueella keräten asukkaiden vaarallisia jätteitä, metalliromua ja kaikenkokoisia kodin sähkölaitteita. Vaarallisia jätteitä, kuten maaleja, liimaa, liuottimia ja öljyjä, voi tuoda kerralla 50 kiloa tai 50 litraa. Metallinkeräykseen voi tuoda isot ja pienet metallijätteet, kuten polkupyörät, grillit ja tikkaat.

Asiakas- ja työturvallisuuden vuoksi pisteellä voi asioida vain yksi asiakas kerrallaan. Vastaanottoautot ovat paikalla ennalta ilmoitetun ajan eivätkä poistu paikalta ennen kuin kaikkia asiakkaita on palveltu.

Roinarallissa ei vastaanoteta muun muassa lääkejätteitä, kestopuujätettä, kaasupulloja, ilotulitteita, patruunoita tai räjähtäviä aineita eikä yli puolen kilon painoisia litiumakkuja.

Roinarallin tarkemmat aikataulut, pysähdyspaikat ja vastaanotto- ja toimintaohjeet voi tarkistaa joko koteihin jaetusta Lokki-kalenterista tai Salpakierron verkkosivuilta.

Energiajäteastiat ovat parin vuoden päästä historiaa myös Päijät-Hämeessä – uusi laki velvoittaa lajittelemaan muovipakkaukset, kartongit ja biojätteen

Padasjoen kesämökkiläiset kuumenivat Lahden kaupungin tiukasta jätemääräyksestä: "Eihän tässä ole mitään käytännön järkeä"

Roinaralli

Pysähdyspaikat

Lahti: 10.5., 11.5, 12.5., 17.5.

Lahti, Nastola: 9.6.

Myrskylä: 18.5.

Kärkölä: 19.5.

Orimattila: 31.5., 1.6.

Pukkila: 2.6.

Hollola: 7.6., 8.6.

Hollola, Hämeenkoski: 16.6.

Heinola, 9.6.

Padasjoki: 28.6.

Sysmä: 29.6.

Asikkala: 30.6.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut