USA:n peliteollisuus takoi viime vuonna ennätyksellisen määrän rahaa – yli 40 miljardin dollarin ala työllistää noin 220 000 ihmistä

Yhdysvaltojen videopeliteollisuus työllistää noin 220 000 ihmistä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

STT

Vuosi 2018 oli Yhdysvaltojen videopeliteollisuudelle kaikkien aikojen paras. Tiistaina julkaistujen lukujen mukaan videopelit tuottivat viime vuonna Yhdysvalloissa 43,4 miljardin dollarin eli hieman yli 38 miljardin euron liikevaihdon, mikä tarkoittaa 18 prosentin nousua edellisvuodesta.

Kasvua oli kaikilla alustoilla: niin tietokoneilla, konsoleilla kuin mobiilissakin. Liikevaihdosta 7,5 miljardia tuli laitteiden myynnistä ja loput 35,8 miljardia peleistä, tilauksista ja pelien sisäisistä ostoista.

– Alan vaikuttava taloudellinen kasvu peilaa alan nousua amerikkalaisen kulttuurin valtavirtaan, sanoi pelialan etujärjestön ESA:n toimitusjohtaja Stanley Pierre-Louis.

Vuoden myydyin peli oli kriitikoiden ylistämä western-teemainen Red Dead Redemption 2. Toiseksi eniten myytiin Call of Duty -sarjan peliä Black Ops 4.

Yhdysvalloissa noin 150 miljoonaa ihmistä pelaa videopelejä, ja ala työllistää noin 220 000 ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"
 2. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 3. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 4. Koulu käyntiin liikenneturvallisuustempauksella Lahden Launeella – tapahtuma on myös tärkeä muistutus tielläliikkujille
 5. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 6. Spedemäinen keksintö yritykseltä, joka toimi myös Nastolassa - suojavisiiri ja lippalakki samassa
 7. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 8. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 9. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 10. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 11. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 12. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 13. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 14. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan
 15. Pahin punkkiaika on nyt: Jaana, 57, joutui viikoksi sairaalaan puutiaisen purtua kesäpaikalla – "Tuntui kuin päähän olisi isketty isoa rautanaulaa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.