Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Lahden ravintolaelämä: Vakioasiakas tipahtaa 45 minuutissa

- Ne tietyt vakioasiakkaat, jotka tummuvat 45 minuuttia saapumisensa jälkeen, ovat aina olemassa, sanoo 15 vuotta ovimiehen hommia tehnyt Hannu Vappula lahtelaisesta Total Sec Oy:stä.

Poliisin tilastojen mukaan päihtyneenä säilöönotettujen määrä Päijät-Hämeessä on tippunut viime vuosina. Kun vuonna 2009 heitä oli lähes 4 300, nyt ollaan noin 3500 hengessä. Syy tähän on poliisin arvion mukaan se, että juominen on siirtynyt kaduilta koteihin. Asunnottomille on järjestetty pontevasti kattoa pään päälle, ja muu kansa etkoilee puolilleöin ennen yökerhoon siirtymistä.

Yhä useampi poliisin yömajaan lähtevä joutuu sinne tappelunujakan takia. Maakunnan poliisilaitokselta kommentoidaan, että tietyt asiakkaat ovat aina kadulla humalassa ja hankkiutumassa hankaluuksiin.

Baarikierroksiaan vasta aloittavat tietävät, että Lanun aukiolla tykätään rähistä pilkun aikaan.

- Kyllä Helsingissäkin tapellaan, mutta Lahdessa siihen tuntuu olevan vielä enemmän halukkuutta. Keski-ikäiset haastavat riitaa, kommentoi Arto Kylmänen, 18.

Lue lauantain Etelä-Suomen Sanomista, millaisen arvion Lahden yöelämä saa baarikansalta ja maan johtavan yökerhotoimijan pomolta.