Helsingin Taidehallin ex-johtajaa epäillään taloudellisista väärinkäytöksistä

Helsingin Taidehallin säätiö on jättänyt tutkintapyynnön entisen johtajansa epäillyistä väärinkäytöksistä. Säätiön tiedotteen mukaan tutkinta kohdistuu vuosiin 2014–2021. Epäiltyjen väärinkäytöksien suuruusluokka on toistasataatuhatta euroa.

Tapaus tuli esiin Taidehallin sisäisissä selvityksissä. Asia on kirjattu Taidehallin viime vuoden toimintakertomukseen.

– Oli järkytys, kun epäillyt väärinkäytökset tulivat esiin, sanoo Taidehallin säätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Huotari tiedotteessa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan tutkinta kohdistuu ex-johtajana epäiltyihin luottokorttimaksuihin. MTV:n mukaan poliisi tutkii asiaa törkeänä maksuvälinepetoksena, törkeänä kavalluksena ja luottamusaseman väärinkäyttönä.

Taidehallin säätiö vakuuttaa tiedotteessaan, että sen taloudellinen tilanne on vakaa. Tärkeimmät yhteistyökumppanit ovat tietoisia entiseen johtajaan kohdistuvasta tutkinnasta.

Voittoa tavoittelematon Taidehalli ei kerää omaa kokoelmaa, vaan toimii vaihtuvien näyttelyiden esittelytilana. Taidehallin omistaa yksityinen säätiö, jonka taustalla ovat taiteilija- ja taidejärjestöt. Vuodesta 1928 toiminut Taidehalli sijaitsee Helsingin Etu-Töölössä Nervanderinkadulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut