Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

2.5. koronatilanne Päijät-Hämeessä: | Sairaalahoidossa olevia koronapotilaita 29 Päijät-Hämeessä, tehohoidossa kolme

Päijät-Soten alueella sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on kasvanut hieman viikonlopun aikana. Tänään sairaalahoitoa saa 29 koronavirustautiin sairastunutta henkilöä. Vastaava lukema perjantaina oli 26.

Tehohoidossa on tänään kolme potilasta. Perjantaina tehohoitoa sai kaksi potilasta.

Viruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt Päijät-Soten alueella kaikkiaan 128 henkilöä. Näistä kuolemista 30 on tapahtunut viimeisen 30 vuorokauden aikana. Kuoleman katsotaan liittyneen koronainfektioon, kun koronaan sairastunut kuolee 30 päivän kuluessa positiivisesta näytteestä.

Päijät-Hämeessä tartuntariski on tällä hetkellä korkea. Päijät-Soten alueella vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotteen on saanut 88 prosenttia ja toisen 86 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotteen on saanut 65 prosenttia.

Juttua korjattu 2.5.2022 kello 12:06: Otsikkoa korjattu ja myös viruksen aiheuttamaan tautiin menehtyneiden määrää päivitetty Päijät-Soten viimeisimmän ilmoituksen mukaiseksi.