Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

25.4. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Koronaan liittyvän sairaalahoidon tarve alenee – uusia koronakuolemia kuitenkin viisi

Sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrä on laskussa, kertoo Päijät-Sote koronatilanteen viikkokatsauksessaan.

Sairaalahoidossa oli 20 koronapotilasta, ja tehohoidossa oli kaksi. Kaikkiaan sairaalahoitoon joutui viime viikolla 22 koronapotilasta Päijät-Soten alueella.

Koronaan kuolleiden määrä on kuitenkin noussut viime viikosta. Päijät-Soten alueella on koronainfektioon liittyen menehtynyt 121 ihmistä epidemian aikana. Päijät-Soten tilannekuvassa menehtyneitä oli viime perjantaina viisi vähemmän.

Kaikista koronaan liittyvistä kuolemista lähes viidesosa eli 25 on tapahtunut viimeisen 30 vuorokauden aikana.

Kuoleman katsotaan liittyneen koronainfektioon, kun koronaan sairastunut kuolee 30 päivän kuluessa positiivisesta näytteestä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n yleinen kasvomaskisuositus on poistunut. Päijät-Soten mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää maskia esimerkiksi sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Jos on hengitystieinfektion oireita tai tietää altistuneensa koronavirukselle, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä, suositellaan maskin käyttöä.

Kotitestin voi tehdä, jos koronaan sopivia oireita ilmaantuu. Jos testin tulos on positiivinen, Päijät-Sote suosittelee omaehtoista kotieristystä. Altistuneelle suositellaan kontaktien välttämistä, jos se on mahdollista.

Emme seuraa enää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ilmoittamia tartuntamääriä. Päijät-Soten koronaviruksen tilannekuvan tartuntaluvut eivät kerro todellisista tartuntamääristä, koska kaikkia koronaepäilyjä ei enää testata laboratoriossa.

Vakavalta koronataudilta voi parhaiten suojautua ottamalla rokotuksen. Tartuntariski on nyt korkea, ja 80 vuotta täyttäneen kannattaa suojautua vakavaa tautia vastaan Päijät-Soten mukaan neljännellä rokotuksella, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Koronan takia sairaahoidossa olevien määrä näyttäisi laskevan

Tutkimus: THL viesti suoremmin kansalle koronasta, Ruotsissa painotettiin enemmän kansanterveyden asiantuntijoiden auktoriteettia

THL:n mukaan sairaalaan joutumisen riski on vähäisimmillään koko epidemian aikana