Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

20.4. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Sairaalassa edelleen paljon potilaita, tartuntariski on nyt korkea

Koronaviruksen aiheuttama sairaalakuormitus laskee yhä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella. Sairaalassa on keskiviikkona ollut 26 koronapotilasta, heistä yksi on tehohoidossa.

Keskussairaalassa olevien koronapotilaiden määrä laski pääsiäislauantaina alle 30:n ja on sen jälkeen pysynyt siinä. Tiistaina sairaalahoidossa oli 29 koronapotilasta.

Sairaalahoidossa on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana ollut keskimäärin 28,4 koronapotilasta vuorokaudessa.

Emme enää seuraa hyvinvointiyhtymän ilmoittamia tartuntamääriä. Viralliset Päijät-Soten tartuntaluvut eivät kerro todellisista tartuntamääristä, koska kaikkia koronaepäilyjä ei enää testata laboratoriossa.

Hyvinvointiyhtymän mukaan tartuntariski on nyt korkea. Kaikkia 80 vuotta täyttäneitä kehotetaan suojautumaan vakavaa tautia vastaan neljännellä rokotuksella, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kevensi yleistä maskisuositusta ennen pääsiäistä. Hyvinvointiyhtymän työntekijät käyttävät jatkossakin erilaisissa lähikontakteissa kuten potilaan tutkimus- ja hoitotilanteissa kasvomaskia.

Sairaaloiden ja sote-keskusten yleisiä tiloja koskenut maskisuositus poistuu, mutta potilaat ja vierailijat voivat halutessaan edelleen käyttää maskia terveydenhuollon yksiköissä käydessään. 

Sairaaloissa vieraileville Päijät-Sote suosittelee kasvomaskin käyttöä, kun he ovat potilaan kanssa lähikontaktissa tai oleskelevat potilashuoneessa.

Uutista päivitetty kello 12.51 maskien käyttöä koskevilla tiedoilla. Päivitetty kello 15.50, yksi uusi potilas sairaalahoidossa.

Päijät-Sote: kahteen Lahden Prismaan pystytetään loppukuusta väliaikaiset koronarokotuspisteet

Koronavirus jatkaa keskuudessamme vielä pitkään, uskoo emeritusprofessori – pinnan alla muhii myös muita vastaavanlaisia uhkia