Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päijät-Sote: kahteen Lahden Prismaan pystytetään loppukuusta väliaikaiset koronarokotuspisteet

Koronarokotuksen voi jälleen hakea ilman ajanvarausta kaupassakäynnin yhteydessä, tiedottaa Päijät-Sote. Kahteen Lahden Prismaan pystytetään väliaikaiset pop-up-rokotuspisteet huhtikuun viimeisellä viikolla.

Alkuviikosta 25.–27.4 rokotuksia tarjotaan Launeen Prismassa ja loppuviikosta 28.–29.4. piste siirtyy Holman Prismaan. Rokotuspiste on auki kello 12–18.

Rokotuksen pop-up-pisteiltä voivat ottaa kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat, oli kyseessä sitten ensimmäinen, toinen, kolmas tai neljäs rokoteannos.

Päijät-Sote muistuttaa, että neljännen rokotteen saavat tällä hetkellä vain 80 vuotta täyttäneet tai voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt ja aikaisintaan kolme kuukautta kolmannen rokotuksen jälkeen. Kolme rokotetta saanut sekä koronataudin sairastanut iäkäs tai voimakkaasti immuunipuutteinen ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokotetta.

Kaksi rokotetta saanut ja koronataudin sairastanut iäkäs tai voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö voi ottaa kolmannen rokotteen vasta, kun sairastetusta taudista on kulunut kolme kuukautta.

Rokotuspisteillesaa tulla vain oireettomana. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus, ajokortti tai Kela-kortti käyvät myös. Asiointia voi nopeuttaa, Omakannan rokotustodistuksella.

– Paras tapa suojautua koronataudin vakavaa muotoa vastaan on ottaa rokotus, tiedotteessa muistutetaan.

Koronarokotusten haitoista tehtyjen ilmoitusten määrä romahti, kun Ukrainan sota alkoi