Tehy ja Super siirsivät hoitajalakkoa – erikoissairaanhoito jäämässä lakkoon Päijät-Hämeessä 20.4.

Hoitajajärjestöt Super ja Tehy ilmoittivat maanantaina, että suunnitellun hoitajalakon alkamisaika siirtyy.

Uuden aikataulun mukaan lakko alkaa keskiviikkona 20. päivä huhtikuuta. Lakon on määrä päättyä keskiviikkona 4.5. kuudelta aamulla.

Hoitajajärjestöt esittivät lakon alkamisen siirtämistä muutamalla päivällä eteenpäin, jotta sovittelulautakunnalle jäisi riittävästi aikaa työriidan sovitteluun.  Siirto edellytti työriidan toisen osapuolen suostumusta.

Lakon rajoja on myös tarkistettu siten, että se kohdistuu vain erikoissairaanhoitoon. Ulkopuolelle jäävät vanhuspalvelut ja perusterveydenhuolto. Esimerkiksi vanhuspalveluissa lain säätelemä henkilöstömitoitus alittuu säännönmukaisesti ja vaarantaa potilasturvallisuuden normaaliaikanakin.

Lakko koskee erikoissairaanhoitoa 13:ssa sairaanhoitopiirissä. Päijät-Soten erikoissairaanhoidon palvelut kuuluvat lakon piiriin. Suomessa kaikkiaan noin 35 000 hoitajaa on jäämässä lakkoon.

Hoitajajärjestöjen keskeinen tavoite on löytää ratkaisu hoitajapulaan. Tehy ja SuPer ovat esittäneet sote-alan pelastusohjelmaa, jolla sote-henkilöstön palkkoja nostettaisiin vuosittain 3,6 prosenttia viiden vuoden ajan tavanomaisten sopimuskorotusten lisäksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut