Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

11.4. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Viime viikolla kahdeksan uutta koronakuolemaa Päijät-Sotessa, sairaalahoidossa nyt 34

Päijät-Soten alueella uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on kirjattu viime viikolla kahdeksan. Menehtyneet henkilöt ovat olleet sairaalahoidossa olleita potilaita.

Koko pandemian aikana koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Soten alueella 107 ihmistä.

Sairaalahoidossa ilmoitettiin maanantaina olevan 34 koronavirusta sairastavaa potilasta. Tehohoidossa ei ollut maanantaina ainuttakaan potilasta. Viikossa sairaalapotilaiden määrä on pudonnut yli 20 henkilöllä. Viime maanantaina sairaalahoitoa tarvitsi 55 koronapotilasta. Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen kertoo, että Päijät-Hämeen alueella koronatilanne on kehittymässä parempaan suuntaan, vaikka sairaalakuormitus on edelleen korkea.

– Tämä omikronvirus kulkee kulkuaan. Meidän arviomme mukaan yli puolet Päijät-Hämeen asukkaista on sairastanut omikronin, se vähentää vakavien sairastapauksien määrää. Keväinen ja kesäinen sää vaikuttaa myös tartuntamääriin, koska ihmiset tapaavat yhä useammin toisiaan ulkona. Kaikki tuskin tautia sairastavat kevään aikana, vaan tautiaaltoja tulee esiintymää myös ensi syksynä, sanoo Nieminen.

Etelä-Suomen Sanomat ei enää seuraa Päijät-Soten ilmoittamia tartuntamääriä. Viralliset tartuntaluvut eivät kerro todellisista tartuntamääristä, koska kaikkia koronaepäilyjä ei enää testata laboratoriotestein.

Potilaat kertovat long covid -oireista – "Kuin lihaksiani revittäisiin kappaleiksi"

Päijät-Sotessa tällä hetkellä 40 koronapotilasta, hoidettavien määrä laskenut koko viikon