Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Markus Pirttijoen uutiskommentti | Lahtelainen Pokemon kuulosti ensin vitsiltä, mutta sillä on vissi tavoite

Jos perjantaina olisi ollut huhtikuun ensimmäinen päivä, tämä juttu olisi mennyt todennäköisesti aprillipilan piikkiin. Lahden kaupunki lähetti perjantaina tiedotteen, jossa kannustettiin asukkaita hyppäämään auton rattiin ja napsimaan älypuhelimellaan "marjoja", joilla tienaa rahaa. Enimmillään kilometrin pätkältä voi löytää kahden euron arvosta virtuaalisia herkkuja. Hommaa varten puhelimeen pitää ladata erillinen sovellus.

Äkkiseltään systeemi kuulostaa samalta kuin takavuosien hittipeli Pokemon, jonka avulla varsinkin nuoriso innostui liikkumaan kännyköidensä kanssa pitkin pihoja ja puistoja eriskummallisia örkkejä metsästäessään.

Nyt kaupunki ei ole kiinnostunut örkeistä vaan möykyistä, kuopista ja nimismiehen kiharoista. Peliä pelaamalla asukkaat tulevat samalla tallentaneeksi ajamiaan teitä ja niiden kuntoa. Näin kaupungilla nähdään, missä tie on siinä kunnossa, että se pitäisi korjata. Nykykielellä kyse on joukkoistamisesta, jossa iso joukko ihmisiä valjastetaan tuottamaan tietoa jostakin tietystä asiasta, tässä tapauksessa teiden kunnosta.

Kesällä systeemiä on tarkoitus kokeilla myös pyöräteiden kunnon selvittämiseen.

On mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin asukkaiden tuottama tieto kohtaa todellisuuden eli kohdistuvatko korjaukset sinne minne pitääkin. Jos eivät, niin saamme kyllä kuulla siitä toisenlaisen sovelluksen kautta. Sen nimi on Etlarin näppis-palsta.

Lahden katuja kuntoon miljoonalla, talven kaikki tuhot vielä paljastumatta – "Missä on reikiä paljon, ne yritetään ottaa työn alle"