Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Jukka Airon uutiskommentti | Lahdesta kuuluu nyt hyvän kellon ääni muualle Suomeen

Ei ole suuri uutinen, että Tampere komeilee T-median tuoreimmankin kyselytutkimuksen mukaan Suomen vetovoimaisimpien kaupunkien listan kärjessä.

Tampere on pärjännyt vastaavissa kyselyissä hienosti iät ja ajat. Se ei ole ihme, jos tietää, millainen tekemisen meininki Suomen Manchesterissa vallitsee, tuoreimpina esimerkkeinä rantatunneli, ratikka ja upouusi Nokia-areena.

Lahden nousu mainetutkimuksessa sai raikuvat aplodit valtuustoseminaarissa

Iso ja lahtelaisittain myös positiivinen uutinen sitä vastoin on, että Lahti onnistui kasvattamaan eniten omaa vetovoimaansa ja sen myötä sijoitustaan kymmenen suurimman kaupunkimme joukossa sitten edellisen, vuoden takaisen kyselyn. Pahnanpohjimmaisten joukossa aina sinnitellyt Lahti kampesi itsensä vetovoimapisteillään peräti kuudenneksi, mikä täyttäisi komeasti olympiakomitean sijoitusvaatimukset. Eikä matka mitalikorokkeellekaan ole enää toivottoman pitkä.

Lahden vetovoima parani roimasti, koska muuallakin osattiin panna merkille, mitä Päijät-Hämeen pääkaupungissa viime vuonna sattui ja tapahtui.

Euroopan ympäristöpääkaupunkivuosi herätti laajaa ja voittopuolisesti erittäin myönteistä julkisuutta. Ansaittua huomiota saivat osakseen myös kaupungin aktiiviset pyrkimykset profiloitua Suomen tuoreimpana yliopistokaupunkina tänne tukevasti ankkuroituneen LUT:in avulla.

Ympäristökaupunkivuosi tuli ja meni, mutta ympäristöosaamista Lahdessa riittää sen jälkeenkin, vieläpä entistä enemmän. Myös yliopisto kasvaa vauhdikkaasti. Näiden kahden uusimman kivijalkansa varaan Lahden kelpaa pitää jatkossakin meteliä niin, että tunkkainen maine Suomen Chicagona painuu lopullisesti taka-alalle tehden tilaa uusille vahvuuksille. Toiveissa on, että hyvän kellon myönteinen ääni kuuluisi jatkossakin vähintään yhtä kauas ja kovaa kuin takavuosina valitettavan tutuksi tullut huono kello.

Tampere ja Kuopio Suomen vetovoimaisimmat kaupungit – Lahti petrasi eniten

Lahden parhaita puolia ovat asukastutkimuksen perusteella urheilu ja luonto – huumeet pahin negatiivinen asia