Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

6.4. koronatilanne Päijät-Hämeessä: | Peruskoululaisten maskisuosituksesta luovutaan – arviolta yli puolet päijäthämäläisistä sairastanut jo omikronin

Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä on hienoisessa laskussa Päijät-Soten alueella.

Keskiviikkona hoidossa olevien määrä on 48 henkilöä. Tiistaina vastaava luku oli 53 potilasta. Maanantaina lukema oli 55. Tehohoidossa on tällä hetkellä yksi koronapotilas.

Koko pandemian aikana koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Soten alueella 99 ihmistä.

Otetuista koronavirusnäytteistä 42,9 prosenttia antaa tällä hetkellä positiivisen tuloksen. Tämä kertoo sen, että koronavirusta on yhä Päijät-Hämeen alueella.

Etelä-Suomen Sanomat ei enää seuraa Päijät-Soten ilmoittamia tartuntamääriä. Viralliset tartuntaluvut eivät kerro todellisista tartuntamääristä, koska kaikkia koronaepäilyjä ei enää testata laboratoriotestein.

Keskiviikkona kokoontunut Päijät-Soten koronayhteistyöryhmä linjasi, että peruskoulujen maskisuosituksesta luovutaan. Koulut kuitenkin tarjoavat edelleen maskeja käytettäviksi. Peruskoululaisia lukuun ottamatta laaja maskisuositus säilyy Päijät-Soten alueella voimassa.

Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen arvioi tiedotteessa, että Päijät-Hämeessä jo yli puolet väestöstä on sairastanut omikronin.

– Kevään loppuun mennessä koronatilanne varmaankin helpottaa kesän ajaksi, mutta vielä emme ole siinä vaiheessa. Rajoitusten aika näyttäisi ainakin tältä erää olevan ohi. Epidemiatilanne on sairaalakuormituksen osalta ollut viime viikot poikkeuksellisen hankala, joten meiltä kaikilta toivotaan vielä terveysturvallisuuden huomioimista jokapäiväisessä arjessa. Pienistäkin oireista on syytä jäädä kotiin ja tehdä kotitesti, Nieminen sanoo tiedotteen mukaan.

Juttua päivitetty 6.4. klo 14.09 koronayhteistyöryhmän tiedoilla.