Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Juha Honkosen uutisanalyysi Marina Erholalla haku päällä, ymmärrettävästi

Pirkanmaalle päästessään hänen kuukausipalkkansa voi nousta jopa 5 000 euroa.

Päijät-Hämeessä on viikon aikana päivitelty sitä, että hyvinvointialueen väliaikainen johtaja Marina Erhola on hakenut Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajaksi.

Arvostettu Erhola haluaa jättää meidät!

Huoli pois. Erhola haki vastaavaan pestiin myös Päijät-Hämeeseen.

On erittäin ymmärrettävää, että henkilö, jolta on sote-uudistuksessa katoamassa pesti alta, hakee useampaan virkaan. Kukapa laittaisi omaa työelämää koskevassa asiassa kaikki munat samaan koriin?

Erhola on päässyt Pirkanmaalla haastatteluihin, jotka käydään jo nyt loppuviikolla. Lisäksi hän on Päijät-Hämeessä yhdeksän hakijan joukossa selvä ennakkosuosikki, joten edessä voi olla kutkuttava valinnan paikka.

Erholalla on Pirkanmaalla mahdollisuudet erittäin koviin tienesteihin. Näin voi päätellä siitä, että Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen johtajaksi viime viikolla valittu Ilkka Luoma tulee ansaitsemaan 17 400 euroa kuussa.

Se on suurempi palkka kuin pääministerillä, mutta luultavasti Pirkanmaan vastaavan johtajan palkka asettuu vieläkin muhkeammaksi. Kyseessä on nimittäin Suomen suurin hyvinvointialue.

On mahdollista, että Pirkanmaalle päästessään Erholan kuukausipalkka nousisi nykyisestä peräti 5 000 euroa.

Ihmetteleekö joku vielä, että Erhola lähetti hakupaperit myös Tampereen suuntaan?

On jo väläytetty, että jos Erhola päätyy Pirkanmaalle, Päijät-Hämeen haku kannattaisi uusia. Perusteluna on se, että Erholan valintaa on pidetty niin varmana, ettei moni ole ehkä siksi hakenut hyvinvointialueen johtajaksi.

Haun uusiminen ennakkosuosikin vetäytymisen takia näyttäisi kuitenkin kummalliselta ja asettaisi hyvinvointialueen epäilyttävään valoon: näinkö Päijät-Hämeessä toimitaan?

Se olisi myös epäluottamuslause muille hakijoille eli Timo Louna lle, Kirsi Leväpel lolle, Rami Ruuska lle, Jukka Santala lle, Tero Flinkille, Mikko Hartikaiselle, Antero Kiviniemelle ja Raija Saarelle.

Kirjoittaja on ESS:n yhteiskuntatoimituksen esimies.

Päijät-Hämeen hyvinvointijohtajaksi haki yhdeksän henkilöä, joukossa muun muassa Marina Erhola – katso koko nimilista

Erhola eteni Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajahaussa haastatteluihin

Monet virkamiehet ja poliitikot toivovat Erholalle jatkoa hyvinvointialueella – "Olisi suuri tappio, jos häntä ei saada jatkamaan työtä täällä"

Marina Erhola, miksi haet Tampereelle hyvinvointialueen johtajaksi?