Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Meidän juttu | Syöpä- ja sädehoitoklinikan vertaistukijat tuovat iloa sairaalassa

Vapaaehtoiset vertaistukijat ovat palanneet syöpä- ja sädehoitoklinikalle Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Vertaistukijat juttelevat hoitoon tulevien kanssa keskiviikkoisin kello 9.30–13.30 (parilliset viikot). Juttuseura rauhoittaa ja vie ajatukset hetkeksi toisaalle. Asiakkaat ovat olleet kiitollisia juttuhetkistä: ”Teette arvokasta työtä”, kommentoi eräs lääkärille pääsyä odottanut.

Henkilökunta on toivottanut vertaistukijat tervetulleiksi ja huomannut heidän tuovan läsnäolollaan iloa. Vertaistukijat puolestaan tuntevat olevansa tarpeellisia: ”Tunnen tekeväni merkityksellistä työtä, ja se ei ole vähäinen asia. Tuntuu hyvältä, että voin osaltani helpottaa toisen jännittyneisyyttä tai ahdistuneisuutta juttelemalla.” 

Vertaistukijat ovat valmennettuja ja vaitiolovelvollisia vapaaehtoisia, jotka toimivat sairaalassa yhteistyössä OLKAn ja Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa. OLKA on koordinoitua järjestö- ja vapaaehtoistoimintaa sairaalassa.