Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

28.3. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Potilaita sairaalassa enemmän kuin koskaan, kuolemia kirjattu yksi

Päijät-Soten mukaan sairaalahoidon tarve on nyt korkeimmillaan.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä jatkaa nousuaan Päijät-Soten alueella. Maanantaina aamupäivään mennessä sairaalassa oli 57 koronapotilasta, joista yksi sai tehohoitoa.

Vielä torstaina sairaalassa oli 37 ja perjantaina 49 koronapotilasta.

Määrä kohosi 57 potilaaseen lauantaina. Sunnuntaina hoidossa oli 58 potilasta. Tehohoidossa olevien määrä pysyi samana koko viikonlopun.

Sairaalassa on seitsemän viime vuorokauden aikana ollut keskimäärin 46 koronapotilasta.

Lisäksi viikonloppuna kirjattiin yksi koronaan liittyvä kuolemantapaus.

Viikonlopulta varmistui yhteensä 782 koronatartuntaa. Tartuntoja kirjattiin perjantailta 352, lauantailta 239 ja sunnuntailta 191.

Seitsemän viime vuorokauden aikana tartuntoja on varmistunut keskimäärin 304 päivässä. Näytteistä vajaa puolet, 49 prosenttia, on positiivisia. Ilmaantuvuusluku on 2 003.

Päijät-Soten pandemiaraportoinnin tekninen ongelma jatkuu edelleen. Se aiheuttaa viiveitä tilannekuvan päivittymiseen. Päijät-Sote pyrkii päivittämään tiedot manuaalisesti kerran vuorokaudessa.

Päijät-Sote kuvailee viikkokatsauksessaan koronaepidemian jatkuvan alueella hyvin vahvana. Kotona tulee pysyä, jos on vähäisiäkin oireita, Päijät-Sote muistuttaa. Samoin on otettava huomioon käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositus julkisissa tiloissa.

Sairaalahoitoon joutui viime viikolla 48 koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve on korkeimmillaan koko epidemian aikana, Päijät-Sote sanoo.

Vakavalta koronataudilta voi parhaiten suojautua ottamalla rokotuksen. Alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotteen on saanut 88 prosenttia ja toisen 86 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotteen on saanut 64 prosenttia.

80 vuotta täyttäneille Päijät-Sote suosittelee neljättä rokotusta, jos kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Kotitestin voi tehdä, jos koronaan sopivia oireita ilmaantuu. Jos tulos on positiivinen, Päijät-Sote suosittelee omaehtoista kotieristystä. Altistuneelle suositellaan kontaktien välttämistä.

Päivitetty viikkokatsauksen tiedoilla kello 14.51.

Yksi uusi kuolemantapaus, sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä noussut – Päijät-Soten pandemiaraportoinnissa tekninen vika

Päijät-Sote purkaa leikkausjonoja lisätyöllä ja ostopalveluilla – "Toivomme potilailtamme kärsivällisyyttä"

Korona opetti, ettei paluuta entiseen ole – bonuksena jopa paperittomuus