Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Päijät-Sote suosittelee neljänsiä koronarokotuksia 80 vuotta täyttäneille sekä hoivakodeissa asuville

Päijät-Sote suosittelee neljänsiä koronarokotuksia kaikille 80 vuotta täyttäneille ja hoivakodeissa asuville iäkkäille. Rokotusten tarkoituksena on tehostaa iäkkäiden suojaa vakavaa koronatautia vastaan.

Tiedotteen mukaan varsinaista alaikärajaa ei iäkkäiden hoivakodeissa asuvien neljänsille rokotuksille ole, mutta esimerkiksi kehitysvammaisten hoivakodeissa asuville nuoremmille henkilöille sitä ei katsota tarpeelliseksi.

Rokotuksen voi hakea sote-keskusten ja Trion rokotuspisteiltä tai tilapäisiltä pop-up-rokotuspisteiltä.

Rokotuksen saa ilman ajanvarausta Triosta ja pop-up-pisteiltä. Trion rokotuspiste on auki arkisin kello 10–19. Ajanvarauksen rokotukseen voi tehdä sähköisesti Päijät-Soten nettisivujen kautta tai puhelimitse omasta sote-keskuksesta.

Päijät-Soten mukaan iäkkäiden asumispalveluiden ja säännöllisen kotihoidon asiakkaiden rokotukset järjestetään samaan tapaan kuin aikaisemmin.

Neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut 3 kuukautta. Koronataudin sairastanut ja kolme rokotetta saanut iäkäs ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokotetta.

Kaksi rokotetta saanut sekä koronataudin sairastanut iäkäs voi ottaa kolmannen rokotteen, kun taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut kolme kuukautta.

Nuorille riskiryhmäläisille suositellaan kolmatta koronarokotusta – Päijät-Sote lisää myös pienimpien lasten rokotuspäiviä