Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

23.3. koronatilanne Päijät-Hämeessä | 325 uutta tartuntaa varmistettu – "Koronavirusta on liikkeellä runsaasti, ja tartuntariski on edelleen korkea"

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä pysyi keskiviikkona samana kuin tiistaina.

Keskiviikkoaamupäivään mennessä sairaalassa oli 33 koronapotilasta, joista yksikään ei tarvinnut tehohoitoa. Sairaalahoidossa on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana ollut keskimäärin noin 33 henkilöä.

Uusia koronatartuntoja varmistui tiistaina 325. Seitsemän viime vuorokauden aikana tartuntoja on varmistunut keskimäärin 308 päivässä. Näytteistä lähes puolet, 48 prosenttia, on positiivisia.

Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu koko epidemian aikana 31 719 koronavirustartuntaa.

Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 1 971, kun tiistaina luku oli 2057. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartunnan saaneiden määrää sataatuhatta asukasta kohden.

Luvut eivät kerro totuutta todellisista tartuntamääristä, sillä kotitestien käyttö on yleistynyt, eikä kaikkia koronaepäilyjä enää testata.

Tehohoidossa ei ketään, uusia kuolemantapauksia neljä

Päijät-Soten koronayhteistyöryhmän kokouksessa ei keskiviikkona esitetty uusia rajoituksia tai suosituksia. Sairaalakuormitus on jatkunut korkeana, ja uusia koronapotilaita tulee sairaalahoitoon tasaisesti. Tapausmäärät ovat myös pysyneet korkealla tasolla.

– Koronavirusta on liikkeellä runsaasti, ja tartuntariski on edelleen korkea. Jokaisen omalla toiminnalla on nyt aiempaa suurempi merkitys viruksen leviämisen hidastamisessa yleisten rajoitusten poistuttua, tiedotteessa todetaan.

Kotona tulee pysyä, jos on vähäisiäkin koronavirukseen viittaavia oireita. Alueella on edelleen voimassa laaja maskisuositus. Lisäksi kaikissa asiakas- ja yleisötiloissa tulee olla mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Laajasta etätyöstä siirrytään asteittain normaaliin yhdistäen lähi- ja etätyötä.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä seuraavan kerran viimeistään keskiviikkona 6. huhtikuuta.

Juttua päivitetty tiedotteella koronayhteistyöryhmästä kello 12.54.