Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

21.3. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Potilaiden sairaalahoidon tarve kääntynyt laskuun, viikonloppuna varmistettiin 677 uutta koronatartuntaa

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on kääntynyt laskuun, vaikka tapausmäärät ovat edelleen korkealla tasolla, kertoo Päijät-Sote tiedotteessaan. Epidemia jatkuu alueella edelleen aktiivisena.

Maanantaiaamupäivään mennessä sairaalassa oli 32 koronapotilasta, joista kaksi sai tehohoitoa. Viime viikolla sairaalahoitoon joutui yhteensä 24 koronapotilasta.

Sairaalahoidossa on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana ollut keskimäärin noin 34 henkilöä.

Maanantaihin mennessä Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 88 prosenttia ja toisen 85 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista kolmannen rokotuksen on puolestaan saanut 63 prosenttia.

Viikonlopun aikana Päijät-Soten alueella varmistettiin kaikkiaan 677 uutta koronavirustartuntaa. Näistä perjantaina varmistui 196, lauantaina 249 ja sunnuntaina 232. Tällä hetkellä uusia tartuntoja on varmistunut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 300 per vuorokausi. Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu koko epidemian aikana 31 002 koronavirustartuntaa.

Koronavirusnäytteitä on otettu viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 511 per vuorokausi. Näistä 49 prosenttia on ollut positiivisia. Koko epidemian aikana Päijät-Soten alueella on otettu kaikkiaan 274 434 koronanäytettä.

Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 1 990. Sunnuntaina vastaava luku oli 1 991 ja lauantaina 1 985. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartunnan saaneiden määrää sataatuhatta asukasta kohden.

Luvut eivät kerro totuutta todellisista tartuntamääristä, sillä kotitestien käyttö on yleistynyt, eikä kaikkia koronaepäilyjä enää testata.

Päijät-Sote muistuttaa edelleen, että vakavalta koronataudilta voi suojautua parhaiten ottamalla rokotuksen. Myös hyvä käsihygienia, turvavälit ja maskin käyttösuositukset on edelleen syytä huomioida julkisissa tiloissa.

Kotona tulee myös pysyä, jos on vähäisiäkin koronavirukseen viittaavia oireita. Mikäli oireet ovat lieviä, voi tehdä kotitestin. Positiivisen kotitestituloksen jälkeen Päijät-Sote suosittelee omaehtoista kotieristystä, altistuneille puolestaan kontaktien välttämistä. Sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä työskenteleville ja vakavan koronataudin riskiryhmään kuuluville Päijät-Sote kuitenkin suosittelee terveydenhuollossa otettavaa koronatestiä. Tähän joukkoon kuuluvat myös raskaana olevat.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä seuraavan kerran keskiviikkona 23. maaliskuuta.

Juttua päivitetty klo 12.55 koronalukujen osalta.

Sairaalakuormitus keveni hieman, uusia tartuntoja 436