IL: Tuukka Temosen uutta elokuvaa paheksutaan sosiaalisessa mediassa – hahmoa väitetään transfobiseksi

Perjantaina ensi-iltaan tullut iittiläisohjaajan Tuukka Temosen Pohjolan Satoa -elokuva on herättänyt negatiivista huomiota, Iltalehti kertoo.

Toimittaja ja LGBTQ-vaikuttaja Mona Bling kertoi sosiaalisissa medioissaan, että elokuvassa Olga Temosen näyttelemä hahmo ja tästä käytetty termi "jonkunsukupuolinen" näyttää transsukupuolisuuden ja muunsukupuolisuuden keksittynä huuhaana.

Bling sanoo kotimaisen fiktion tekijöiden kohtelevan transihmisiä naurun asiana. Hänestä helpoin tapa välttää ongelmia olisi ottamalla tuotantoon mukaan transihmisiä tai edes konsultoimalla heitä.

Olga Temonen reagoi asiaan myös somessaan. Hän pahoittelee, ettei hänen tarkoituksenaan ollut vahvistaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvia vihamielisiä asenteita. Hän aikoo jatkossa olla varovaisempi.

Tuukka Temonen tarttui niinikään aiheeseen somessaan. Hän kertoo, että kritisoidun hahmon oli tarkoitus olla miehen esittämä, mutta sopivaa näyttelijää ei aikataulusyistä löytynyt.

Olga Temonen tarjoutui rooliin. Tuukka Temonen piti ideaa modernina ja hyvänä. Hän myös sanoo, ettei tarkoittanut aiemmin Instagram-päivityksessä käyttämäänsä "jonkunsukupuolista" loukkauksena, vaan osoituksena elokuvan huumorista.

Tuukka Temonen kertoo irtisanoutuvansa transfobiasta.

Iittiläisohjaaja Tuukka Temosen Pohjolan satoa viljelee kuluneita vitsejä ja typeriä stereotypioita maaseudulta

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut