Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Maahanmuuttovirasto perustaa uusia vastaanottokeskuksia, Lahteen kaksi sivutoimipistettä – Ukrainasta paenneiden majoitustarve kasvanut

Maahanmuuttovirasto perustaa uusia vastaanottokeskuksia. Syynä on Ukrainasta paenneiden kasvanut majoitustarve Suomessa, virasto kertoo.

Joensuuhun ja Kuopioon perustetaan uudet vastaanottokeskukset. Lisäksi jo toiminnassa olevien vastaanottokeskusten uusia sivutoimipisteitä perustetaan muun muassa Lahteen, Kemiin, Kemijärvelle ja Poriin.

Uusien vastaanottokeskusten ja toimipisteiden on määrä avautua maaliskuun aikana ja huhtikuun alussa. Maahanmuuttovirasto kertoo jatkavansa myös paikkojen lisäämistä jo toiminnassa oleviin vastaanottokeskuksiin.

Lahden vastaanottokeskuksen sivutoimipistettä ylläpitää Suomen Punainen Risti (SPR). Se tarjoaa 50 paikkaa, ja sen toiminta alkoi 18.3. Lahden Nastolan vastaanottokeskuksen sivutoimipistettä ylläpitää niin ikään SPR. Tiloina toimivat Nastolan haja-asunnot, paikkoja on 230. Pisteen toiminta alkaa 31.3. mennessä.

Kaupungin tiedotteen mukaan Lahden Tilakeskus on selvittänyt tilakannastaan kohteet, jotka voidaan tarvittaessa osoittaa Ukrainasta pakenevien käyttöön. SPR Hämeen piirin vastaanottokeskus koordinoi Lahteen saapuvien majoittamista.

– Lahden alueelle on 16.3. mennessä saapunut noin 250 ukrainalaista turvapaikkaa tai tilapäistä suojelua hakenutta henkilöä. Hakemuksen jättäneistä noin 60 on lapsia. Suurin osa saapuneista on yksityismajoituksessa ja pienempi osa majoittuu vastaanottokeskuksen järjestämissä tiloissa, tiedotteessa todetaan.

Joensuuhun ja Kuopioon avataan lisäksi uudet palvelupisteet, joista yksityismajoituksessa olevat turvapaikan tai tilapäisen suojelun hakijat saavat vastaanottopalveluita. Maahanmuuttoviraston mukaan suuri osa Ukrainasta paenneista on majoittunut yksityismajoitukseen.

Lähes kaikkia uusia vastaanottokeskuksia ylläpitää Suomen Punainen Risti. Kuopiossa ylläpitäjä on Setlementti Puijola.

Maahanmuuttovirasto kertoi perjantaina, että Venäjän hyökkäyksen jälkeen noin 7 900 Ukrainan kansalaista on hakenut kansainvälistä suojelua Suomesta.

Jo keskiviikkona kerrottiin, että Espooseen ja Seinäjoelle avataan uudet vastaanottokeskukset. Lisäksi virasto kertoi avaavansa uudet yksityismajoituksen palvelupisteet Espooseen, Seinäjoelle ja Kemiin.

Oikaisu: Lahteen ei perusteta uusia vastaanottokeskuksia, kuten otsikossa aiemmin todettiin, vaan niiden uusia sivutoimipisteitä.

Juttua päivitetty kahden viimeisen kappaleen osalta klo 19.26 ja kaupungin tiedotteen tiedoilla klo 20.23.