Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

15.3. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Maanantaina varmistettiin lähes 400 uutta tartuntaa, alueella myös yksi uusi koronakuolema

Päijät-Soten alueella varmistettiin maanantaina 397 uutta koronavirustartuntaa. Päijät-Sote raportoi maanantain luvut verkkosivujensa tilannekuvassa poikkeuksellisesti keskiviikkona tiistain sijaan.

Kaikkiaan alueella on raportoitu koko koronavirusepidemian aikana 29 319 koronatartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on varmistettu keskimäärin 321 per päivä.

Sairaalahoidossa oli tiistaina 36 koronapotilasta, joista kolme sai tehohoitoa. Tiistaina viimeisen seitsemän vuorokauden aikana sairaalahoidossa oli ollut keskimäärin 35,6 koronapotilasta per vuorokausi. Luku on ollut hienoisessa nousussa viime päivinä.

Koronatestejä on puolestaan tehty koko epidemian aikana yhteensä 271 566. Tiistaina viimeisen seitsemän vuorokauden aikana näytteitä oli otettu keksimäärin 540 päivässä, joista lähes puolet, 49,7 prosenttia, oli positiivisia.

Päijät-Soten alueella kirjattiin tiistaina myös yksi uusi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvä kuolemantapaus. Alueella oli tiistaihin mennessä menehtynyt koronaan yhteensä 88 ihmistä.

Ilmaantuvuusluku oli tiistaina 1 908, kun se maanantaina oli 1 850. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartunnan saaneiden määrää sataatuhatta asukasta kohden.

Sairaalakuormitus erittäin korkea, viime viikolla sairaalahoitoon joutui eniten potilaita koko epidemian aikana