Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Lahden Ristinkirkossa tempaistaan keskiviikkona Ukrainan hyväksi

Apua Ukrainaan -hyväntekeväisyyskonsertit kokoavat keskiviikkona Lahden Ristinkirkkoon esiintymään komean kaartin lahtelaisia artisteja.

Esiintyjiksi ovat lupautuneet Aste, Aki Samuli, Brädi, Dimitri Keiski & Katja Lukin-Keiski, Heidi Pakarinen, Henry Friman, Ideaali & Jay Who, Ilpo Kaikkonen, Katariina Keinänen, Lahden Gospelkuoro, Marko Haavisto, Mikael Saari, Pauli Pietiläinen ja Teemu Harjukari.

Lisäksi kuullaan konserttia varten koottua Apua Ukrainaan -bändiä.

Konsertit alkavat kello 18 ja 21.

Konsertteihin on vapaa pääsy, ja niiden aikana kerätään kolehti. Lahjoituksen voi tehdä myös MobilePaylla tai tilisiirtona. Tuotto lähetetään Ukrainaan Kirkon ulkomaanavun kautta.

Yleisöllä on mahdollisuus keskustella konserttien yhteydessä seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Iso joukko lahtelaisartisteja konsertoi Ukrainan sodan uhrien hyväksi, Apua Ukrainaan -hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään Ristinkirkossa kahdesti

Tilaisuuden äiti ja artistien kokoonkutsuja ja juontaja on Heidi Pakarinen, tangokuningatar vuodelta 2013, kertoo toinen juontaja, diakoniajohtaja Riku Suokas Lahden seurakunnista.

– Me annoimme vain tilat.

Ristinkirkkoon mahtuu täpötäynnä noin 1 300 kuulijaa, mutta nyt halutaan ottaa sisään vain tuhat henkilöä kerrallaan, ja heidän toivotaan käyttävän maskia.

Lahden seurakuntayhtymä on jo lahjoittanut Ukrainaan suoraan 20 000 euroa sekä torilla järjestytyn lipaskeräyksen tuoton. Lahden seurakunnilta on myös kysytty mahdollisia hätämajoitustiloja.

– Kyseeseen tulisivat Siikaniemen, Upilan tai Luomaniemen leirikeskukset. Meillä on valmius, jos tarve tulee. Olemme vara-varamajoittaja.

Myös Lahden konserttitalossa tempaistaan tällä viikolla Ukrainan hyväksi

Lahden seurakunnilta 25 000 euroa Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi – hätämajoitustakin löytyy tarvittaessa