Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Halton sijoittaa energiatehokkuusyhtiö Smart Heatingiin

Iittiläinen Halton Group tekee strategisen sijoituksen suomalaiseen energiatehokkuusalan kasvuyritykseen Smart Heatingiin ostamalla 30 prosenttia sen osakkeista.

Smart Heating on erikoistunut taloyhtiöiden hybridilämmitykseen. Siinä kaukolämmön rinnalle tuodaan koneellisen poistoilman lämmön talteenotto (LTO) tai kiinteistö irrotetaan kokonaan kaukolämmöstä LTO:n ja maalämmön avulla.

– Meidän pitää oppia käyttämään energiaa kiinteistöissä mahdollisimman tehokkaasti ja älykkäästi, sanoo tiedotteessa Haltonin toinen pääomistaja ja hallituksen varapuheenjohtaja Tarja Takki-Halttunen.

– Smart Heatingilla on ainutlaatuista osaamista energiatehokkaista ratkaisuista ja sillä on entistäkin suurempi mahdollisuus nopeaan kasvuun nyt, kun energian vihreä siirtymä kiihtyy.

Päijäthämäläiset yrittäjät palkittiin vuoden perheyrittäjinä merkittävässä kilpailussa

Smart Heatingin toimitusjohtajan Pertti Nissilän mukaan LTO:n, maalämmön ja älykkään automaation avulla voidaan leikata jopa 70 prosenttia taloyhtiöiden lämmityskustannuksista:

– Helsingissä lähes kaikki taloyhtiöt selvittelevät nyt mahdollisuutta kaukolämmön kulutuksen pienentämiseen tai kaukolämmön korvaamista maalämmöllä.

Vuonna 2014 perustettu Smart Heatingin liikevaihto oli 4,7 miljoonaa euroa viime vuonna ja se on yhtiön avainhenkilöiden omistuksessa.

Halttusen perheen omistaman Haltonin liikevaihto oli 220 miljoonaa euroa ja se toimii 37 maassa.