Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Meidän juttu | Lahden Lähimmäispalvelun laskiaistapahtumassa toivotettiin ”pitkiä pellavia”

Laskiaistiistaina 1.3. Lahden Lähimmäispalvelun sisäpihalla, Laaksokatu 15, oli värikkäät viirit koristamassa lumista pihaa Lähimmäispalvelun järjestämässä tapahtumassa. Kello yhdentoista aikaan paikalle saapui kutsuttuja muusikkoja sekä ensimmäiset kävijät.

Jäisestä maasta huolimatta aurinko paistoi lämmittävästi, ja pian piha olikin täynnä iloisia ikäihmisiä, osallistumassa erilaisiin touhurasteihin ja muisteluihin.

Järjestetyissä tehtävissä päästiin muistelemaan menneitä laskiaisia, parhaita mäenlaskupaikkoja omasta menneisyydestä  ja muita mukavia muistoja laskiaiseen ja talveen liittyen. Tehtävinä oli pallon heittoa ja kevyttä jumppaa sulassa kohdassa pihaa, ja kävijät saivat äänestää myös lempilaskiaispullatäytettä. Hillopulla voitti mantelimassan 17–12.

Tarjolla oli tietenkin myös perinteiden mukaan maukasta hernekeittoa ja laskiaispullaa. Kävijöitä oli laskennan mukaan yli viisikymmentä, eli touhua ja juttua riitti koko kahden tunnin ajan, jonka tapahtuma kesti.