Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Iso joukko lahtelaisartisteja konsertoi Ukrainan sodan uhrien hyväksi, Apua Ukrainaan -hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään Ristinkirkossa kahdesti

Lahden Ristinkirkossa järjestetään kaksi Apua Ukrainaan -hyväntekeväisyyskonserttia.

Tapahtumissa esiintyy toistakymmentä lahtelaista artistia. Konsertissa esiintyvät Aste, Aki Samuli, Brädi, Dimitri Keiski & Katja Lukin-Keiski, Heidi Pakarinen, Henry Friman, Ideaali & Jay Who, Ilpo Kaikkonen, Katariina Keinänen, Lahden Gospelkuoro, Marko Haavisto, Mikael Saari, Pauli Pietiläinen ja Teemu Harjukari. Heidän lisäkseen konsertissa kuullaan tapahtumaa varten koottua Apua Ukrainaan -bändiä.

Lahden seurakunnilta 25 000 euroa Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi – hätämajoitustakin löytyy tarvittaessa

Tapahtuman juontavat vuoden 2013 tangokuningatar Heidi Pakarinen ja Lahden seurakuntien diakoniajohtaja Riku Suokas.

– Upeaa saada näin hieno joukko tekemään yhdessä hyvää! Yhdessä tekeminen, kokeminen ja auttaminen merkitsevät tässä ajassa suurta voimaa, eli rakkautta. Musiikin voima eletään yhdessä Ristinkirkossa. Tule olemaan yhtä, tule kokemaan yhdessä tekemisen voima, Pakarinen sanoo seurakuntien tiedotteessa.

Myös Suokas pitää tärkeänä, että hätään joutuneita autetaan.

– Hädänalaisten auttaminen on meidän juttumme. Kun Ukrainan kansa on nyt hädässä, tällaisen konsertin järjestäminen on luonteva tapa auttaa. Hätä on nyt, joten meidän pitää reagoida nopeasti. Haluamme myös kutsua ihmisiä yhteen ja tarjota paikkaa, jossa omia tuntemuksia voi käsitellä yhdessä muiden kanssa. Kirkko on perinteisesti ollut paikka, josta saa turvaa, Suokas sanoo tiedotteessa.

Apua Ukrainaan hyväntekeväisyyskonsertit ovat yleisölle ilmaiskonsertteja, mutta niiden aikana kerätään yleisöltä kolehtia. Ukrainan sodan uhreja voi auttaa myös tekemällä lahjoituksen MobilePay-sovelluksella tai tilisiirtona. Konserttien yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus keskustella seurakuntien työntekijöiden kanssa.

Lahden seurakunnat järjestää tilaisuuden yhdessä Lahden alueen muusikoiden kanssa Ristinkirkossa keskiviikkona 16. maaliskuuta. Konsertit alkavat kello 18 ja kello 21.