Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

9.3. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Koronatartuntojen määrä räjähti pandemia-ajan ennätykseen, yli puolet otetuista näytteistä nyt positiivisia - koronayhteistyöryhmä ei määrännyt uusia rajoituksia

Varmistettujen päiväkohtaisten koronatartuntojen määrä nousi Päijät-Soten alueella tiistaina korkeammaksi kuin vielä kertaakaan pandemian aikana. Tiistaina uusia koronatartuntoja varmistettiin 506, kun niitä vielä maanantaina oli vain puolet siitä, 251. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana uusia tartuntoja on varmistettu Päijät-Soten alueella keskimäärin 279 tapausta vuorokaudessa.

Koronavirusnäytteitä on otettu keskimäärin viimeisen seitsemän vuorokauden aikana 455 näytettä päivässä. Niistä 50,3 prosenttia on antanut positiivisen vastauksen koronatartunnalle. Koko pandemian aikana alueella on otettu yhteensä 268 498 näytettä, joista 27 580 on antanut positiivisen vastauksen koronavirukselle.

Sairaalahoidossa olevien määrä putosi edellisestä päivästä yhdellä ja on nyt 26. Tehohoidossa on yksi koronapotilas, kun heitä oli eilen vielä kaksi. Keskimäärin sairaalahoitoa on saanut viimeisen viikon aikana päivittäin 26,1 koronapotilasta. Uusia koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemantapauksia ei ole raportoitu.

Ilmaantuvuusluku nousi tiistaista ja on nyt 1 818, kun se vielä eilen oli 1760. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä kokoontui keskiviikkona ja päätti, ettei alueelle toistaiseksi tule uusia rajoituksia. Perusteluna on vähentynyt sairaalakuormitus, vaikka sairaalassa onkin edelleen paljon koronapotilaita.

Päijät-Soten alueella on voimassa laaja maskisuositus. Kaikissa asiakastiloissa on lisäksi oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Myös hygieniaan ja turvaväleisin on kiinnitettävä huomiota. Laajasta etätyöstä siirrytään asteittain takaisin työpaikoille. Lähi- ja etätyön yhdistämistä suositellaan edelleen.

Juttua päivitetty 9.3.2022 kello 14.21.

Korona kasvatti potilasjonoja Päijät-Hämeessä, kehitys ollut jyrkempää kuin muualla Suomessa: "Jouduimme tekemään henkilökuntasiirtoja, joilla turvattiin koronapotilaiden hoito"