Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

8.3. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Sairaalakuormituksessa ei muutosta, uusia koronatapauksia 251

Päijät-Soten alueen koronatapauksista johtuva sairaalakuormitus on pysynyt tasaisena. Sairaalahoidossa on tänään 26 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta potilasta, mikä on saman verran kuin eilenkin. Myös tehohoidossa on edelleen kaksi koronapotilasta. Kuluneen viikon aikana sairaalahoitoa on saanut keskimäärin 26,6 koronapotilasta päivässä.

Myös tartuntojen määrä on pysynyt hyvin viikon keskiarvossa. Uusia tartuntoja todettiin eilen 251, kun viikon keskiarvo on 252 tartuntaa päivässä. Kaikkiaan varmistettuja tartuntoja on Päijät-Soten alueella todettu koko pandemian aikana 27 074.

Koronavirusnäytteitä on otettu keskimäärin viimeisen viikon aikana 455 näytettä päivässä, joista 46,2 prosenttia on antanut positiivisen vastauksen koronavirustartunnalle. Kaikkiaan koronavirusnäytteitä on otettu koko pandemian aikana 267 786.

Ilmaantuvuusluku on tänään 1 760, kun se vielä eilen oli 1782. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Soten alueella yhteensä 84 ihmistä.

Nuorille riskiryhmäläisille suositellaan kolmatta koronarokotusta – Päijät-Sote lisää myös pienimpien lasten rokotuspäiviä

THL: Suomessa on raportoitu noin 22 400 uutta koronatartuntaa