Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Nuorille riskiryhmäläisille suositellaan kolmatta koronarokotusta – Päijät-Sote lisää myös pienimpien lasten rokotuspäiviä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille nuorille kolmannen koronarokotuksen ottamista, kertoo Päijät-Sote tiedotteessaan. Lasten ja nuorten riskiryhmien kriteerit voi tarkistaa THL:n verkkosivuilta.

Kolmannen koronarokotteen ottaminen on mahdollista, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Jos lapsen tai nuoren immuniteetti on vakavasti laskenut ja nuori on jo täyttänyt 12 vuotta, kolmannen rokotteen saa aikaisemmin. Päijät-Sote muistuttaa, että myös lapsilla ja nuorilla perussairaudet lisäävät todennäköisyyttä sairastua vakavaan koronatautiin.

Riskiryhmien lisäksi myös muut 12–17-vuotiaat nuoret saavat kolmannen koronarokotuksen, jos sille on erityistä tarvetta, esimerkiksi matkustamisen vuoksi. Ajan rokotukseen voi varata joko Päijät-Soten sote-keskuksista tai Lahden Trion rokotuspisteeltä, josta rokotteen saa myös ilman ajanvarausta. Trion rokotuspiste on auki arkisin kello 10–19.

Myös kaikille 5–11-vuotiaille päijäthämäläisille lapsille on tarjolla mahdollisuus ottaa koronarokote. Tällä hetkellä tästä ikäryhmästä on rokotettu ensimmäisellä rokotteella noin 20 prosenttia.

Jos lapsi tai nuori on jo sairastanut koronan, voi ensimmäisen rokotteen tai tehosterokotteen ottaa 4–6 kuukautta sairastetun koronataudin jälkeen. Päijät-Sotesta muistutetaan, että pidemmällä välillä annetut rokotteet antavat paremman suojan tautia vastaan.