Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

3.3. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja 325, Trion rokotuspisteellä Nuvaxovid-rokotetta

Päijät-Soten alueella varmistui keskiviikkona 325 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 29 koronapotilasta, joista kaksi saa tehohoitoa.

Koko koronaepidemian aikana alueella on varmistettu 25 952 tartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja on raportoitu keskimäärin 274 per vuorokausi.

Koronanäytteitä on puolestaan otettu koko epidemian aikana yhteensä 265 858. Testejä on tehty viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 520 per vuorokausi, ja näistä positiivisia on ollut 46,1 prosenttia.

Sairaalahoidossa on ollut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 31,7 koronapotilasta. Ilmaantuvuusluku on torstaina puolestaan 1 822. Luku nousi hieman keskiviikosta, jolloin se oli 1 804. Luvulla tarkastellaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on pandemian aikana kuollut hyvinvointiyhtymän alueella 84 ihmistä.

Torstaihin mennessä koronarokotteen oli saanut 88,3 prosenttia vähintään 12-vuotiaista Päijät-Soten alueen asukkaista. Tehosterokotettujen osuus samasta ikäryhmästä oli puolestaan 85,2 prosenttia.

Trion rokotuspisteellä Lahdessa on tarjolla Novavaxin koronarokotetta, kertoo Päijät-Sote. Novavaxin Nuvaxovid-koronarokotetta annetaan henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai virusvektorirokotetta esimerkiksi aiemmin tulleen allergisen reaktion takia. Rokotetta voidaan antaa myös niille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat kyseistä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan.

Rokotetta voidaan antaa 18 vuotta täyttäneille tai sitä vanhemmille ensimmäisenä tai toisena rokoteannoksena. Kolmantena tai neljäntenä annoksena sitä voidaan antaa vain poikkeustapauksissa.

Nuvaxovid-rokotetta saa vain Lahden Trion rokotuspisteeltä. Rokotukseen tulee varata aika sähköisesti Päijät-Soten verkkosivujen kautta tai soittamalla numeroon 03 410 89 420. Numeroon vastataan maanantaista perjantaihin kello 8-15.

Nuvaxovid-rokotteessa vaikuttavana aineena on SARS-CoV-2-viruksen piikkiproteiini, joka on tuotettu valmiiksi koeputkessa. Rokote ei kuitenkaan sisällä eläviä koronavirustaudin aiheuttajaviruksia. MRNA-rokotteissa, kuten Biontech-Pfizerin rokotteessa, ja virusvektorirokotteissa, kuten Astra Zenecan rokotteessa, rokote saa ihmiskehon tuottamaan virukselle ominaista proteiinia itse.

Juttuun päivitetty 3.3. kello 12.05 sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrä, 14.09 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin menehtyneiden määrä, epidemian aikana otettujen koronanäytteiden määrä ja rokotustiedot, ja kello 14.17 tiedot Nuvaxovid-rokotteesta.

Sairaalassa 27 koronapotilasta, 315 uutta tartuntaa

Rajoitukset poistuivat, karaoke raikaa ja olut maistuu, mutta lahtelaiset ruokaravintolat odottavat nyt asiakkaiden paluuta