Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

1.3. koronatilanne Päijät-Hämeessä | 274 uutta tartuntaa, yksi uusi kuolemantapaus

Päijät-Soten alueella varmistui maanantaina 274 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on 29 koronapotilasta, joista tehohoidossa on kaksi.

Viimeisen viikon aikana sairaalassa on ollut päivittäin keskimäärin noin 32,3 koronapotilasta. Luku on hieman parantunut toissa viikkoon nähden, jolloin sairaalassa oli keskimäärin noin 39 potilasta.

Päijät-Sote kertoo yhdestä uudesta koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta. Tautiin on pandemian aikana kuollut hyvinvointiyhtymän alueella nyt 83 ihmistä.

Ilmaantuvuusluku on 1 771, kun eilen se oli 1 786. Luvulla tarkastellaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Edellisen viikon aikana otetuista näytteistä 45,7 prosenttia on ollut positiivisia.

Päijät-Soten alueella on nyt varmistunut yhteensä 25 312 koronatartuntaa koko pandemian aikana. Merkittävä osa tartunnoista jää kotitestien yleistymisen vuoksi virallisten lukujen ulkopuolelle.

Hyvinvointiyhtymän alueen vähintään 12-vuotiaista ensimmäisen koronarokotuksen oli tiistaihin mennessä saanut 88,3 prosenttia ja toisen 85,2 prosenttia. Vähintään 18-vuotiaista asukkaista kolmannen rokotuksen on saanut 63 prosenttia.

Sairaalapotilaiden määrä kasvoi viikonloppuna, tartuntoja yli 700

Päijät-Sote: korona kuormittaa yhä sairaalaa, rajoitusten keveneminen vaatii ihmisiltä muiden huomioimista

Juttua päivitetty kello 15.04 rokotetiedoilla.