Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lahden Salpausselän kisoissa raikasi kannustus latujen varsilla ja katsomoissa

Salpausselän kisojen ilmojen haltijat ovat olleet tänä vuonna suosiollisia. Lahden hiihtostadionilla paistoi päivällä aurinko ja yleisö pääsi nauttimaan liki täydellisestä kisasäästä. Iltapäivällä hieman pilvistyi, mutta se ei tunnelmaa latistanut.

Sunnuntain kilpailut Salpausselällä alkoivat kello 11.15 miesten yhdistetyn kilpailun mäkiosuudella. Naiset starttasivat perinteisen maastohiihdon kymmenelle kilometrille kello 12.30. Suomalaisista Krista Pärmäkoski oli kolmas ja Kerttu Niskanen neljäs. Voiton vei Norjan Therese Johaug. Pärmäkoski kiitteli Ylen haastattelussa yleisön kannustusta mahtavaksi.

Sunnuntaina 15 kilometrin miesten perinteisen hiihtotavan kilpailussa nähtiin muun muassa Pekingin olympialaisten kultamitalisti Iivo Niskanen. Myös hän sai hiihtää kilpailunsa yleisön mylvinnässä. Niskanen voitti matkan ylivoimaisesti.

Miesten suurmäen mäkihypyn karsinta hypättiin kello 15.30, jonka jälkeen vuorossa oli miesten yhdistetyn kilpailun 10 kilometrin hiihto-osuus. Mäkihypyn suurmäen kilpailu alkoi kello 17.

Juttua päivitetty 27.2.2022 kello 15.39 ja 18.42.