Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Aurinkolasit päähän, kuumaa kisamakkaraa, eväitä repusta ja suomalaishiihtäjien kannustusta – Lahden Salpausselän täyttyvässä kisakatsomossa nautitaan nyt täysillä auringosta ja fiiliksestä

Salpausselän kisoille ei olisi voinut sattua hienompaa säätä. Pakkasta on muutama aste ja aurinko lämmittää poskipäitä siniseltä taivaalta.

Hieno keli ja hiljattainen suomalaisten olympiamenestys näkyy myös yleisömäärässä. Kisakatsomossa onkin toimittajan arvion mukaan aika mukavasti porukkaa. Järjestäjä kertoi aiemmin päivällä Radio Voiman haastattelussa, että lippuja on myyty ennakkoon yli 10 000 kappaletta ja sen jälkeen paikalle on tullut vielä jatkuvana virtana lisää kisavieraita. Yleisörynnistyksestä kertonee jotain sekin, että juomia on joutunut odottamaan jopa puoli tuntia.

Kuuntele Tomi-Pekka Kolun haastattelu Radio Voimassa

Anniskelualueella meininki on hilpeimmillään ja väkeä riittää kuin vanhoina hyvinä vuosina. Levi-äijien keikan jäljiltä pöydissä istuu paljon ihmisiä.

Luvialainen Janne Parviainen ja nastolalaiset Petri Kemppainen ja Jarmo Kemppainen ovat Salppurin vakiovieraita. Kolmikko ei muista kuinka moniin Salpausselän kisoihin he ovat elämänsä aikana osallistuneet. Parasta miesten mielestä kisoissa ovat fiilis ja ympäristö.

– Tietysti toivomme myös suomalaisille menestystä. Sitä voi tulla ainakin naisten sprinttihiihdossa. Myös mäkihyppy ja illan ilotulitus kuuluvat rituaaleihin.

Kolmikolla on omat kisaperinteensä, joista ei tingitä. Tietenkin Salpausselän kisoihin pitää aina pukeutua. Janne Pariviaisella ollut sama Suomi-paita monta kertaa. Alla on toppatakki ja huppari.

Kaverusten mielestä myös syöminen on tärkeää.

– Päivän aikana syödään perinteiset muikut ja kisamakkarat. Repussa on omia eväitä, kuten piirakoita ja kaakaota, miehet kertovat.

Juttua päivitetty tunnelmalla ja kisavieraiden määrällä 26.2.2022 kello 14.44.

Venäjän maatunnukset poissa käytöstä Salpausselän kisoissa, kuuntele haastattelu

Sundling naisten sprinttihiihtojen nopein Salpausselällä, Kläbo vahvin miehissä